Tikrai neraginame langus iki galo atverti, kai šaltukas dar vis pažnaibo – siūlome jaukią, šiltą pavasarišką atmosferą susikurti pasitelkus į pagalbą spalvingus gėlių žiedus. Pafantazuokime drauge pavasariška ir kartu artėjančios Šv. Velykų šventės tema.

pavasaris-namuose

Panaudokite nenaudojamus indus. Vazas, ąsočius ir pan. primerkite spalvingų tulpių, narcizų ar kitų pavasarinių gėlių. Pintus, kad ir kur ne kur prairusius, krepšelius pripildykite žydinčiais vazoniniais augalais. Prisiminkite, kad bet kokių skintų gėlių puokštę gražu stilizuoti sprogimui pasiruošusiomis medžių (obelų, slyvų ar kt.), krūmų (forzicijų ar kt.) šakelėmis.

Neišmeskite tuščių stiklo butelių. Nušveiskite etiketes, rikiuokite juos kokiame niūriame patalpos kampe, tada į kiekvieną įmerkite po kokią ryškiaspalvę gėlę, pavyzdžiui, gerberą.
Jeigu buteliai bespalviai, galite imti ir maistiniais dažais ar kokiu kitu jums priimtinu būdu juose nuspalvinti vandenį taip, kad jis harmoningai derėtų su gėlių žiedų atspalviais.

Sukomponuokite žydintį „baseinėlį“. Plokščią stiklo indą su aukštais kraštais pripilkite vandens ir pribarstykite į jį gėlių žiedų. Statykite, kad ir ant valgomojo stalo ar kavos stalelio, itin masyvų, kad ir ant saulės apšviestų grindų. Beje, taip galite pratęsti vazoje bepradėjusių linkti skintų gėlių gyvenimą.

„Pražydinkite“ lapinių vazoninių augalų oazę. Tarp jų pastatykite neutralių spalvų vazų su spalvingomis skintomis gėlėmis.

Virtuvėje gėles komponuokite su spalvingais vaisiais. Nepamirškite ir vazonėliuose vešinčių prieskoninių augalų, besprogstančių medžių, krūmų šakelių.

Šventinio interjero idėja
Kartoninę kiaušinių dėžutę nudažykite su interjero spalvine gama derančio tono dažais. Į įdubas įstatykite po skelto kiaušinio lukšto puselę. Įpilkite po šlakelį kitą vandens, tada primerkite, kad ir snieguolių, sanpaulijų, prieskoninių augalų ryšulėlių, mini gerberų, frezijų, eustomų, alstromerijų ar kitų gėlių žiedų.

Mėgaukitės gyvybe, spalvomis ir jaukiai lūkuriuokite Šv. Velykų!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 725 kartai