Ja drąsiai galite sukti, jeigu jums patinka minimalistinis stilius, paprastumas, o pompastika – ne jūsų stichija. Drauge pafantazuokime, kaip įrengti šventinę laboratoriją.

stilius-laboratorija

Dominantė – stiklo indai

Ne visi jie turi būti laboratoriniai (kolbos, mėgintuvėliai ir t. t.) – tinka kuo paprastesnės bespalvio stiklo vazos, ąsotėliai, buteliai, stiklainėliai, vyno dekanteriai, indai su gaubtu ir t. t. Svarbu apgalvoti, kokį vaidmenį koks indas vaidins, pavyzdžiui, didesni stiklainėliai gali atstoti dekoratyvias žvakides, iš mažyčių ir žvakelių galima sukonstruoti lauko girliandą, o dekanterius panaudoti pagal paskirtį stalo vynui ar kitokiems gėrimams patiekti.

Vietoje maxsi puokščių – mini kompozicijos
Nedideliuose geometrinių formų stiklo induose, didesnėse menzūrose puikiai atrodys mišrios augalų puokštelės, tuo tarpu į stiklo butelius, kolbutes, mėgintuvėlius gražu merkti pavienius žiedus, žalialapių augalų šakeles, pievų, miškų augmeniją (smilgas ir t. t). Mini kompozicijas nebūtina rikiuoti stalų viduryje, pavyzdžiui, po vieną galima pastatyti šalia kiekvieno svečio taurių rinkinio.

Pastelinė gama
Kaip žinia, laboratorijose bespalvio stiklo indai, baltos sienos, dažnai ir sidabro spalvos detalės, sukuria sterilumo, ramybės įspūdį. Jį sušvelninti, sušildyti, juolab, pasiekti per šventę svajingos ramybės efektą, padeda baltų ir kitų pastelinių tonų gėlių kompozicijos. Madingiausios pastelinės spalvos 2017-ųjų vasarą – švelni rožinė, žalsva, gelsva, melsva. Pastaroji – puikus variantas šventei pajūryje, o žalsvi, gelsvi tonai – renginiui sodyboje. Tiesa, šventės prie jūros dekorui drąsiai galima panaudoti ir, pavyzdžiui, ryškiai mėlynais žiedais nusagstytų chrizantemų šakeles.

Be baltų staltiesių neapsieiti
Būtent jos pabrėžia laboratorinį stilių, išryškina laboratoriniuose induose sukurtų augalų kompozicijų grožį.

Netradicinės laboratorijos idėja
Jeigu norisi dekore kiek daugiau spalvų, vietoje bespalvių laboratorinių indų rinkitės tamsaus rudo stiklo menzūrėles, kolbas, mėgintuvėlius ir t. t. Tada baltas staltieses galite pakeisti melsvomis – pamatysite, kaip puikiai „susidraugauja“ šalti tonai su šaltais.

Fantazuokite vieni, su draugais, konsultuokitės su floristais, dekoratoriais ir jūsų šventė bus išskirtinė!

Skaityti 2151 kartai