Garsūs pasaulio floristai nešykštūs – mielai viešai dalijasi kitų metų mados idėjomis. Ką gi, belieka jomis pasidomėti.

2018-kompozicijos

2018-aisiais specialistai užvis pirmiausia siūlo pajusti visišką harmoniją su gamta, tiksliau – augalus komponuoti gamtiniuose induose, pavyzdžiui, mediniuose, šiaudiniuose, beržų tošies, dekoruotuose medžių žievėmis, vytelėmis, samanomis ir pan. Rišamos puokštės tegul stebina tokiais netikėtais akcentais, kaip šviežios sezoninėmis gamtos gėrybės, pavyzdžiui, žemuogių ar riešutų karoliai, šviežių morkyčių „liepsnelės“, uogomis aplipusios serbentų šakelės ir t. t.

Jokiu būdu nereikia nurašyti elegantiškųjų puokščių glamelijų – jos išlieka madoje. Vienas svarbus niuansas – stilizavimui patartina rinktis gėlių žiedų spalvų detales, pavyzdžiui, dekoratyvias juosteles.

Taip pat verta prisiminti, kad sezoninės gėlės visais laikais buvo, yra ir bus visa galva aukščiau už gėlių salonuose žydinčias kiaurus metus. Ateinančiais metais floristai pataria jas tiesiog paskandinti žalumoje.

Šalia tradicinių į grubų dekoratyvų popierių įvyniotų gėlių puokščių 2018-aisiais floristai lygiagrečiai stato, taip sakant, pasaldintas gėlių dėžutes. Nebūtinai smaližių širdis užkariavusiais prancūziškos kilmės sausainėliais macarons – ir mini keksiukai, ir ledinukais, ir šokoladiniais ar želė saldainiais.

Toliau kalbant apie gėles ir dėžutes… jau nuo pirmos metų dienos privalu išlaisvinti fantaziją! Bus madingos žydinčios kompozicijos netradiciniuose daiktuose: nereikalingose batų dėžutėse, skrybėlėse, senovinėse kolbose, cinkuotuose kibirėliuose… Trumpai tariant – įvairiausiose netradicinėse talpose.

Į madą ateinantys, taip pat joje tvirtų pozicijų neužleidžiantys gėlių etiudai skirti dovanoti, namams, biurams, lauko ir žinoma, švenčių erdvėms puošti!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1181 kartai