Vakarų kultūros šalyse pagrindinis ramybės ir susikaupimo laikotarpio Advento atributas yra apvalus dekoratyvus spygliuočių augalų vainikas su keturiomis žvakėmis.

advento01

Pastarosios detalės krikščioniškame pasaulyje simbolizuoja keturias pasaulio kryptis, apskrita vainiko forma – amžinąjį gyvenimą, o spragsinčios žvakių liepsnelės – šviesą, kuri apšvies pasaulį, kai užgims Kristus, t. y. Šv. Kalėdų rytą.

Žalia vainiko spalva pagal krikščionis yra Gyvenimo spalva. Pasak senolių, Advento vainikas namuose sukuria itin sentimentalią, jaukią aurą, persmelktą gerumo, tyrumo, meilės. Jau vien dėl to verta kokią dieną darbus atidėti į šoną, sukviesti namiškius prie didžiulio stalo ir visiems kartu užsiimti kūrybos malonumais.Vietoje vainiko, Adventui galima pasidaryti kitokios formos šventinę kompoziciją su keturiomis žvakėmis. Pagrindui galima panaudoti bet kokį originalios formos stiklo, keraminį ar metalo indą, neaukštą platesnį tuščią gėliapuodį ir pan. Kompozicijai tiks spygliuočių šakelės, samanos, rojaus obuoliukai, šaltalankių, šermukšnių šakelės, kankorėžiai, graikiniai riešutai. Kuo natūralesnių medžiagų šventinę puošmeną sukursite, tuo arčiau gamtos pasijusite. Šventinius vainikus, kitokias detales galima kurti ir iš džiovintų ir net gyvų ar dirbtinių gėlių. Netingėkite pamiklinti fantaziją. Jeigu jos pristigtumėte, visada pagelbės kūrybingi floristai.

Vainikėlis ant durų

Vos tik jį pakabinsite, visiems bus aišku, kad Šv. Kalėdos jau beldžiasi į namų duris.

Taigi, negaiškite laiko – imkitės kūrybos. Pinkite, riškite, megzkite, klijuokite… Beje, jį nebūtinai ant laukujų durų turėsite kabinti – įspūdingai atrodys ant lango, svetainės durų, pakabintas po gražiu sietynu, ant masyvios kėdės atlošo… Jaukių vakarų prie rankdarbių…

Apsilankykite www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 2488 kartai