Orchidėjų kompozicijos namuose ar biure – puikus atkirtis pagyvinti net ir patį niūriausią namų interjerą. Spalvingi ir žavingi žiedais – juk taip malonu gryžti į visuomet “žydinčius” namus.

orchideju-kompozicijos1

Kad neužgožti orchidėjų žiedų grožio, geriau joms parinkti minimalistinio dizaino vazonus. Indas gali būti gėlės žiedų spalvos, jai artimo tono arba kontrastingas. Klasikiniame interjere orchidėjos nepriekaištingai atrodo pasodintos į juodus ar baltus vazonus (ypač lakinius), moderniame – į sidabraspalvius (ypač, jeigu patalpoje nemažai baltojo metalo detalių) indus.
Esate skaitę ar girdėję, kad orchidėjos geriausiai auga perregimuose stikliniuose ar plastikiniuose vazonuose? Žinokite: patyrę tokių gėlių augintojai, kol kas šiuo klausimu nėra priėję vieningos nuomonės, todėl pastarųjų medžiagų vazonams neteikia pirmenybės. Užtat specialistų pripažinta, kad orchidėjoms auginti labai tinka vazonai su drėkinimo sistema.

Komponavimo galimybės

Išlaisvinti fantaziją – tai bene svarbiausia komponuojant orchidėjas tarpusavyje ir su kitais kambariniais augalais. Tiesa, negalima pamiršti, kad riba tarp stilingumo ir beskonybės labai trapi. Todėl tiems, kurių gamta neapdovanojo stiliaus pojūčiu, orchidėjų komponavimo klausimais geriau pasitarti su šį reikalą išmanančiu bičiuliu ar patyrusiu floristu. Štai kelios dėmesio vertos kompozicijos.

  • Į vieną didesnį modernaus dizaino vazoną (geriau su drėkinimo sistema) susodinkite kelias skirtingų tarpusavyje derančių spalvų tos pačios rūšies orchidėjas. Stilinga, jei vazono atspalvis atkartos kurios vienos gėlės spalvą. Kelios tokios kompozicijos – itin puikus sprendimas moderniam biurui ar gyvenamajam būstui papuošti.
  • Baltažiedes orchidėjas pasodinkite į skirtingos formos, aukščio pieno baltumo vazonus, sustatykite, kad ir ant erdvios palangės ar didžiulio stalo (valgomojo, konferencijų ar kt. paskirties) viduryje. Patalpai, kurioje dominuoja balta spalva ar pasteliniai tonai, baltų orchidėjų baltuose vazonuose kompozicijos suteiks ypatingo žavesio.
  • Spalvingas nedidukes orchidėjas sukomplektuokite su tamsiuoju metų laiku populiariomis tokiomis žydinčiomis gėlėmis, kaip sanpaulijos, ciklamenai, azalijos. Tokia kompozicija niūriam būsto kampui įkvėps žaismės, puikiai nuteiks net ir didžiausius paniurėlius. Žydinčiomis orchidėjomis pagyvinkite lapinių kambarinių augalų kampelį.

Sufleris tiems, kas ruosiasi sveikinti kolegą, bičiulį… Orchidėja stilingame vazone – ypatingą energiją skleidžianti dovana. Pafantazuokite, kaip ją originaliai pateikus šventės kaltininkui, kad paliktų neišdildomą įspūdį.Galite pasirinkti ir lengvesnę išeitį – originaliai padabintą orchidėją su stilingu vazonu įsigyti gėlių salone.

Apsilankykite: www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 2858 kartai