Pasak prancūzų botaniko P. Blanco, sukulentai – vieni universaliausių, lengviausiai komponuojamų augalų, nepretenzingai įsiliejančių į bet kokį interjerą ir nereikalaujančių ypatingos priežiūros.

Sukulentų kompozicijos

Sukulentus galima įkurdinti biure, jo prieigose, namų svetainėje, vaiko ar vonios su langu kambaryje, miegamajame, žiemos sode ir kt. Svarbu, kad vieta būtų šviesi. Pagrindinė sąlyga siekiant, kad sukulentai ilgai ir laimingai gyventų – juos palaistyti tik tada, kai žemė vazone visiškai išdžiūna (drėgmės perteklius tokį augalą gali sunaikinti per kelias dienas!). Antras svarbus dalykas – šiuos augalų žiemą geriau netręšti. Užtat pavasarį-rudenį kartą per dešimt dienų reikia juos pamaitinti specialiu „maistu“.
Kodėl sukulentus prisiminėme artėjant žiemai? Šių augalų madinga įpinti į didžiosioms metų šventėms – Šv. Kalėdoms ir Naujųjų sutiktuvėms – skirtas kompozicijas, Advento vainikus. Jie puikiai pakenčia purškiamą sidabro, aukso, dirbtinio sniego šerkšną, originaliai atrodo padabinti miniatiūriniais žaisliukais.

Mūsų pasiūlymas. Moderniame vazone su drėkinimo sistema pasodinkite skirtingų rūšių sukulentų „giraitę“. Beliks pafantazuoti, kokios dekoratyvios detalės suteiktų jai šventinį prieskonį.

Patikėkite: sukulentai užburia…

Nuotraukos: pinterest.com

Skaityti 5239 kartai