Vėl įsibėgėja spalvingais, kvapniais, gaiviais gėlių žiedais turtingiausias metų laikas. Dovanokime jų vieni kitiems! Kad ir be progos – tegul kuria vasarišką nuotaiką. Tegul gėlių kalba skamba vasaros šventėse.

vasaros-geliu-top

Anot salono floristų, kai tiek daug žiedų, klientams neretai sunku apsispręsti, kuriuos gi pasirinkus, pavyzdžiui, ofiso puošybai, kokia puokštė nenuviltų šventės kaltininko, kokia kompozicija geriausiai papildytų jo namų ar vasaros rezidencijos interjerą ir kt. Taip gimė mintis sudaryti vasaros gėlių TOP 5. Verta jį žinoti!

  • Dėžutės su frezijomis, hortenzijomis, eustomomis. Jas tinka ne tik dovanoti – šiuolaikiškai ir madingai atrodo jomis išpuošta šventės vieta. Gėlių dėžutės – labai patogu, nes apsieinama be vazų.
    Gėlių dėžutė su eustomomis
  • Pastelinės rožės. Įvairių tonų geltonos, rausvos, avietinės, skleidžiančios margaspalvius žiedus užkrečia romantiška nuotaika. Belieka mėgautis spalvų grožiu, žiedų formomis, dydžiu.
    Pastelinių rožių puokštė
  • Gerberos. Anot patikimų šaltinių, pasaulio floristų dažniausiai pageidaujamų gėlių dešimtuke gerberos užima garbingą penktąją vietą (aukščiau jų yra tik rožės, chrizantemos, gvazdikai ir tulpės). Laibi ilgi koteliai šioms gėlėms suteikia grakštumo. Kas įdomu, tai yra vienos iš gėlių, kurios elegantiškai atrodo ir be kitų augalų draugijos. Šią vasarą itin madinga šventinius stalus puošti grakščiąsias gerberas merkiant į aukštas skaidraus stiklo vazas.

Įvairiaspalvė gerberų puokštė

  • Puokštės su laukų, darželių žaluma. Tokiomis madinga puošti šventine dvasia alsuojančias lauko prieigas, jas tinka dovanoti romantiškiems, gamtos rimtu gyvenantiems žmonėms. Laukų, darželių žiedai bei žaluma pakeri natūralumu ir jaukumu, iš jų kurtos puokštės spinduliuoja harmoniją.
    Lauko gėlių puokštė
  • Kompozicijos su žvakėmis, saldėsiais. Tai jauki dovana „du viename“. Tereikia pagalvoti, kuriam smaližiui čia ir dabar įsiteikus, kuriam romantikui padovanojus ugnies šviesos stebuklingą galią.
    geles_dovanos_05

Žinokite ir pasinaudokite

  • Gerberų puokštę merkite į nedidelį kiekį vasarošilčio vandens (tokį jos mieliausiai geria).
  • Pievų, darželių augalų puokštes į vandenį merkite maždaug iki pusės kotų. Nepamirškite nuskabyti apatinių lapelių, antraip jie ims pūti. Tokias gėles nepatingėkite kasdien išmaudyti kambario temperatūros vandens dulksnoje.

Daugiau originalių dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1974 kartai