Greičiausiai jokią kitą metų dieną niekur nepamatysi tiek daug gėlių puokščių vaikų ir suaugusiųjų rankose, tad kodėl jos netraktavus ne tik Žinių, bet ir Gėlių diena? Ilgai nelaukę ruoškitės dvigubai šventei! Štai keletas floristų minčių šiai dienai.

rugsejo-1
  • Rugsėjo 1-osios puokštė neturėtų būti gremėzdiška ir dėl to sukelti problemų mokiniui bei mokytojui. Geriau ji tegul būna nedidukė, lengva, patogi laikyti rankoje. Puiki išeitis yra gyvų gėlių kompozicija dekoratyvioje dėžutėje – ir vaikui patogu laikyti rankose, ir mokytojui nereikia sukti galvos iš kur gavus papildomą vazą.
  • Aukštaūgės, tvirtakotės gladiolės (kardeliai) nėra geras parinkimas gležnam pradinukui. Šios rudens gėlės – elegantiškos vyresniųjų sąjungininkės.
  • Ir mažųjų, ir didžiųjų atvejais puiku tokios sezoninės gėlės, kaip jurginai, astros, saulėgrąžos, kiti rudenį įprasminantys žiedai.
  • Atsargiai su itin kvapniomis gėlėmis, pavyzdžiui, lelijomis – negali žinoti, kuriam žmogui jos gali sukelti alerginę reakciją ar tiesiog priešiškumą uoslei nemaloniam aromatui.
  • Užuot rinkusis laukų, darželių augalų „šluotą“, geriau apsiriboti gėlių puokšte iš trijų-keturių spalvomis, forma, faktūra derančių augalų.
  • Rugsėjo 1-osios puokštę žaisminga stilizuoti kanceliariniais reikmenimis: spalvotais pieštukais, flomasteriais, liniuotėmis ir kt. Floristas žino, kaip sukurti tvirtą mokslinį įspūdį.
  • Puokštes celofane palikite ramybėje. Dabar madingas gėlių „rūbas“ – kartono, gofruoto ir kitokio natūralios kilmės dekoratyvaus popieriaus pakuotės. Puokštei suteikiančios papildomos gaivos ir madingą reprezentacinę išvaizdą.

Salono „Tarp gėlių“ floristai pasiūlys ne tik šventės tematiką atspindinčių puokščių, bet ir suvenyrų. Su artėjančia Rugsėjo 1-ąja!!!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1026 kartai