Pagal klasikines floristikos taisykles, jos turi atitikti nuotakos puokštės stilių, spalvinę gamą, ją papildyti. Jos turi būti mažesnės nei šventės kaltininkės puokštė. Gali šiek tiek skirtis viena nuo kitos, tačiau tik minimaliai. Tarkim, jeigu nuotakos puokštėje dominuoja bijūnai, rožės, kalijos ar kitos gėlės su vienokia žaluma, pamergių puokštėse šiuos žiedus galima suderinti su kitokiais žalialapiais augalais. Visgi… Šiandien madinga nepaisyti taisyklių! Žinant, kad originalumą gimdo fantazija, galime tuo tik pasidžiaugti. Taigi…

pamergiu-puokstes

Be taisyklių

  • Pamergių riešus galima padabinti stilingomis, nuotakos puokštės elementus atkartojančiomis gyvų gėlių apyrankaitėmis. Galima jas iškeisti į žydinčias delninukes ar pomanderius.
  • Pamergės rankose gali neštis po vieną žiedą, dominuojantį nuotakos puokštėje.
  • Pamergių plaukus originalu padabinti gėlėtais lankeliais ar segtukais. Tiesa, šiuo klausimu mandagu su jomis pasitarti.

Atkreipkite dėmesį! Originalios nuotakos bei pamergių puokštės – jūsų ir profesionalų rankose. Fantazuokime drauge! Tiesa, geriau laikydamiesi auksinės taisyklės: visos gėlių, žalumynų kompozicijos turi atkartoti šventinę stilistiką.

Ar žinote, kad…

Pagal paskutinę madą, nuotakos, pamergių puokštėse rekomenduojama derinti, rodos, sunkiai suderinamus augalus, pavyzdžiui: orchidėjas su protėjomis, bijūnus su sukulentais, frezijas su šermukšniais nusagstytomis šakelėmis, rožes su smilgomis, medvilnės žiedais ir t. t. Madingos ir vienos rūšies gėlių kompozicijos bei kvapnių prieskoninių augalų intarpai.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Nuotraukos: pinterest.com

Skaityti 1657 kartai