Metų ratas sukasi nesustodamas. Artėja ramybės ir gyvųjų bei mirusiųjų sielų bendrystės šventė Vėlinės. Pagalvokite, kokiomis augalų kompozicijomis puošite artimųjų kapus. Vėlinių puokštėms tinka įvairiausios gyvos ir dirbtinės gėlės. Jeigu kalbėti apie pastarąsias, pagamintos pagal naujausias technologijas atrodo taip tikroviškai, kad jas lengva supainioti su gyvais žiedais.

Vėlinių puokštės ir kompozicijos

Taigi, meskite iš galvos mintį, kad šiuolaikiškų dirbtinių gėlių puokštė, kurta profesionalo, ant kapo atrodys neskoningai. Žinoma, jeigu ją patikėtumėte sukurti kokiam apsišaukėliam kūrybinės gyslelės neturinčiam floristui, visko gali būti. Tad, pirmasis darbas, kurį jau pats laikas padaryti sparčiai artėjant Vėlinėms – atrasti puokščių kūrimo profesionalą. Ir visai nesvarbu, apie dirbtinių ar gyvų augalų kompoziciją ant kapo svajojate…

Kokias gyvas gėles geriausiai rinktis kapams papuošti? Vėlinių puokštėms tinka visos gėlės. Na, gal reikėtų vengti turinčių gležnus žiedelius, lapelius – didesnė rizika, kad tokias greičiau pakąs šaltukas ar nuniokos žvarbaus vėjo gūsiai, nei, tarkim, chrizantemas, gvazdikus, tvirtakotes gerberas, rožes. Jei kalbėti apie gėlių spalvas, neoninių geriau vengti, kaip ir akis rėžiančių spalvų dekoro elementų.


Skoningai atrodo Vėlinių kompozicijos, kuriose dominuoja ne daugiau nei dviejų-trijų rūšių gėlės, visžalių spygliuočių, lapuočių medžių šakelės, kankorėžiai, kitos gamtinės medžiagos. Kas dėl kompozicijų formų, jau kelis metus iš eilės madinga kapus puošti gėlių ir visžalių augalų kryžiais, širdimis, apskritimais. Tokias kapo puošmenas ne taip paprasta pačiam padaryti, tačiau pamėginti niekas nedraudžia.

…Spalvotais lapais užklota žemė, sparčiai ilgėjantys vakarai, žvarbus vėjas, pirmasis šaltukas primena, kad artėja jaudinančia tyla ir ramybe persmelktos Vėlinės. Raskime laiko papuošti kapus, mintimis pabendrauti su Anapilin išėjusiais artimaisiais. Jie jaučia mus, mes jaučiame juos. Nors ir gyvename skirtingose erdvėse…

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 8143 kartai