Žmogui neduota žinoti, kada teks susidurti su netektimi, t. y. Anapilin išlydėti artimą ar mažiau pažįstamą žmogų. Tokiu skaudžiu gyvenimo atveju dėl gedulingų kompozijų galima kreiptis į patyrusius floristus.

Floristų darbu pasitiki ir išgyvenantys netektį
Žinoma, yra ir kita išeitis – vainiko, krepšelio ar puokštės traukti į gėlių turgelį. Gal ir geras pasirinkimas, jeigu tenkina tokioje vietoje plušančių prekeivių pasiūla, fantazija. Jeigu netenkina, galima pamėginti gedulingą kompoziciją sukurti pačiam ar pasirinkti į vazą merkiamų gėlių variantą. Ką netekties dieną gali pasiūlyti profesionalūs floristai?
Vyr. floristė Jurgita

“Dėl gedulingų kompozicijų į gėlių saloną paprastai kreipiasi tie žmonės, kurių netenkina, taip sakant, turgeliuose siūlomos masinės gamybos puokštės, krepšeliai, vainikai, kuriuose neretai dominuoja spygliuočių šakos. Mūsų salono floristės tokių kūrinių, jokiu būdu nemenkina, tačiau… Jeigu netektį išgyvenančio žmogaus tai netenkina, vadinasi, jam privalu pasiūlyti kažką originalaus. Tiesą sakant, nestandartinės gedulingos kompozicijos ir yra mūsų salono florisčių “arkliukas”. Profesionalės į jas stengiasi įdėti visą savo širdį, rankų šilumą ir žinias, todėl, visų pirma, jos būna jaukios ir stilingos. Kas dėl grožio, kiekvienas jį supranta kitaip. Tačiau, jeigu kompozicija kuriama pagal žmogaus pageidavimus, jokių nesusipratimų nepasitaiko. Kas malonu mums, dažniausiai klientų veiduose galima įskaityti nuostabą, kad kompozicijos grožis viršijo jų lūkesčius.

Kas įdomu, žmonės pamažu išsivaduoja iš kanonų. Pavyzdžiui, pageidauja, kad gedulinga kompozicija būtų sukurta ne iš baltų chrizantemų ar kalijų, o spalvingų gėlių. Arba: vietoje krepšelio prašo sukurti kokios netradicinės formos gėlių kompoziciją vazoje.

Kuriame ne tik salone – klientui pageidaujant, vykstame į gedulo namus ar kitą atsisveikinimo su velioniu vietą. Dažniausiai tokios paslaugos pageidaujantys klientai prašo, kad viskas būtų atlikta, taip sakant, nuo A iki Z, t. y. stilingomis tarpusavyje derančiomis floristinėmis kompozicijomis (jas populiaru stilizuoti angelų statulėlėmis, dekoratyviomis juostomis, žvakėmis) būtų papuošta ne tik pakyla, ant kurios stovi karstas ar urna, bet ir liūdesio vietos prieigos, taip pat ir karsto ar urnos dangtis, netgi artimųjų pokalbių kampelis. Būna, kad mūsų paslaugų prireikia prieš vizitą į kapinaites – tada vietoje karstą dekoruojame, tarkim, žmonių suneštais gėlių žiedais. Atskirais atvejais žmonės gedulingas kompozicijas užsako internetu, tada salono atstovas jas pristato į pageidaujamą vietą. Žodžiu, pildome įvairiausius netektį išgyvenančių žmonių norus, stengiamės jiems palengvinti naštą. Svarbiausia nepamiršti, kad kelias į gėlių turgelį netekties dieną nėra vienintelis.

Kas modernu

Į gedulo floristiką tarsi stiprus vėjo gūsis įsiveržė įvairiaspalvės gėlės. Taip sakant, anksčiau ar vėliau to ir reikėjo tikėtis, nes balta spalva nėra vienintelė tinkanti liūdesio akimirkomis. Taigi, nenuostabu, kad šiuolaikiški klientai nuoširdžiai priima kūrybingo floristo pasiūlymą atsisveikinimo su velionimi vietą puošti alyviniais (skelbiama, kad būtent ši spalva yra labiausiai susijusi su gedulu), gelsvais, žalsvais, žemės atspalvių gėlių žiedais, kitokia augmenija.

Atminkite: gražu ir jauku tai, kas sukurta su meile, o spalvingos kompozicijos liūdesio vietoje simbolizuoja gyvenimo tąsą Anapus…

Daugiau pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 2256 kartai