Ruduo – toks pat spalvingais gėlių žiedais turtingas sezonas, kaip vasara. Puoškime namus žydinčiomis kompozicijomis, dovanokime gėlių vieni kitiems. O mes rikiuojame paklausiausių rudens žiedų penketuką…

populiarios-rudenines-geles

1. Kardeliai. Gražu ir skoninga dovanoti vieną kardelį. Tokių gėlių puokštės atrodo didingai, todėl ypač tinka didelėms erdvėms puošti, pavyzdžiui, bažnyčiai per sutuoktuves, konferencijų ar iškilmių salei. Didžiulį įspūdį kardeliai palieka pamerkti į aukštas skaidraus stiklo vazas. Kardelių galima įsigyti įvairiausių spalvų. Dabar madingesnės spalvingos, o ne vienspalvės kardelių puokštės, tačiau, nereikia pamiršti, kad pastarosios spinduliuoja eleganciją.

gladijole

Naudinga žinoti
Kai merksite kardelius į vazą, kotų dalį, kuri mirks vandenyje, atsargiai subraižykite storesne adata. Galite nuskinti viršutinį gėlės žiedą – tada apatiniai žiedai skleisis lėčiau, gėlė žydės ilgiau.

2. Gerberos. Šios gėlės simbolizuoja gerą nuotaiką ir optimizmą. Taigi, galima sakyti, kad jos – puikus vaistas nuo rudens slogučio. Ypač geltonos gerberos, kurių žiedai šypsosi it saulutės. Sodrios raudonos kuria flirto atmosferą, baltos nuteikia ramiai laiko tėkmei. Gerberas tinka dovanoti mažiems ir dideliems.

gerberos

Naudinga žinoti
Jeigu matote, kad į gerberų kotus nėra įsigėrę pakankamai vandens, pirmąją dieną gėles į vandenį merkite kuo giliau. Paskui peiliu patrumpinkite kotelius ir merkite į vazą su nedideliu vandens kiekiu (geriausiai jeigu jis kotus sems maždaug 5 cm).

3. Chrizantemos. Pramanas, kad šios gėlės tinka tik kapams puošti – skintos chrizantemos yra puikus bet kokiai progai skirtos puokštės komponentas. Jos tvirtos, o pamerktos į vazą žydi net iki dviejų savaičių. Kas įdomu, paprastai greičiau vysta chrizantemų lapai nei žiedai.

chrizantemos

Naudinga žinoti
Pradėjusių vysti chrizantemų neskubėkite mesti į šiukšliadėžę. Pirmiausiai patrumpinkite gėlių kotelius, 30 sekundžių juos palaikykite verdančiame vandenyje, tada merkite į vėsų vandenį.

4. Saulėgrąžos. Jos – ilgaamžiškumo simbolis, jas tinka dovanoti linkint sveikatos, energijos. Smulkių saulėgrąžų puokštė namuose ar biure kuria saulėto rudens nuotaiką.

saulegrazos

Naudinga žinoti
Skintos saulėgrąžos ilgiau žydi pamerktos į parūgštintą vandenį.

5. Alstromerijos. Išvaizda kiek į orchidėjas panašias alstromerijas labiau tinka dovanoti moterims nei vyrams. Šioms gėlėms nebūtina kitų gėlių draugija. Netgi rišant puokštę nuotakai…

alstromerija

Naudinga žinoti
Skintas alstromerijas saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių ir skersvėjų.

Apsilankykite www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 6849 kartai