Anot  floristų, kad gėlių pasaulio karalienė naujoje vietoje nepatirtų streso, gerai pasidomėti, taip sakant, pirmųjų dienų priežiūros žingsneliais.

orchideja_blogas
  • Kol kas nestatykite augalo šalia kitų kambarinių gėlių, neliekite – duokite laiko jam adaptuotis naujoje vietoje.
  • Jeigu matote, kad orchidėja turi pažeistų, sudžiūvusių šaknų, jas atsargiai nupjaukite, tada pjūvio vietą būtinai dezinfekuokite antiseptiku, pavyzdžiui, aktyvintos anglies milteliais ar briliantine žaluma.
  • Geriausia vieta naujajam žaliajam įnamiui – pietinė arba vakarinė palangė. Jeigu tokios patalpoje nėra, reikėtų pasirūpinti papildomu gėlės apšvietimu. Jei to nepadarysite, rizikuosite, kad orchidėja pereis į ramybės fazę, t. y. nebeaugs, nebeskleis pumpurų, nekraus naujų žiedų.
  • Jeigu orchidėją apgyvendinote saulėtoje vietoje, jos dažnai nusistovėjusiu vandeniu girdyti nereikia ir priešingai – tamsesniame kampelyje stovinčiam augalui dažnesnis saikingas laistymas yra į naudą.
  • Teisingiausia orchidėją girdyti įstatant vazonėlį maždaug valandai į nusistovėjusį ar lietaus vandenį – šaknys prisisotins drėgmės tiek, kiek joms reikia. Tiesa, šią procedūrą, esant tinkamam apšvietimui, pakanka atlikti kas 7-10 dienų. Kaip nesuklysti dėl drėgmės lygio vazonėlyje? Galima tiesiog jį pakelti ir pabandyti pajusti, lengvas jis ar sunkokas.
  • Neskubėkite namuose ar biure apsistojusios orchidėjos persodinti – geriausia (žinoma, jeigu ji sveika), tai padaryti maždaug po poros metų. Sodinkite į specialų substratą ir specialų skaidrų vazoną.

Prisijaukinus gėlių karalienę, santykis su ja diena po dienos perauga į meilę laukinės gamtos grožiui. Ir, kas svarbu, ši meilė tampa abipuse: nuostabaus grožio augalas puikiai reaguoja į atsakingą priežiūrą vis dažniau apsipildamas įstabaus grožio žiedais.

Atkreipkite dėmesį!

Neapsisprendžiate kokių gėlių padovanoti vestuvių, jubiliejaus, gimtadienio ar kokios kitos šventės proga? Su gražuole orchidėja niekada neprašausite pro šalį! Ypač jeigu žinote, kad žmogus vertina, taip sakant, nevienadienį grožį.

Skaityti 1541 kartai