Gegužės mėnuo – tinkamiausias metas sodinti augalus balkonuose, terasose. Taigi, nedelskite pasirūpinti jiems tinkamais vazonais. Tada jau galėsite mėgautis augalų komponavimu.

balkonera-color-vazonai-blog

Kaip žinia, po stogu vešinčių augalų lietus nepasiekia, todėl labai svarbu nepamiršti juos laiku palaistyti. Antraip, jie žus, geriausiu atveju – nebus išvaizdūs. Tokio rūpesčio neturėsite, jeigu augalus pasodinsite į vazonus, lovelius su drėkinimo sistema. Tokių indų yra įvairaus dizaino (lakinių, pintų ir t. t.), formų, plati jų spalvinė gama. Augalų kompozicijos spalvinguose loveliuose (smaragdiniuose, riešutiniuose, granatų, saulės, alyvų ir t. t.) lauko erdvei suteikia ypatingos žaismės. Iš jų, tarkim, ant balkono turėklų, namo ar pavėsinės sienos galima sukurti įspūdingą mozaiką. Tiek indus, tiek augalus spalviškai gražu derinti prie aplinkos detalių, tarkim, grindinio ar balkono turėklų spalvos. Loveliai lengvai montuojami tiek prie palangių, tiek prie turėklų, tiek prie sienų (komplekte būna visos tvirtinimo detalės).

Bet kurio gamintojo lauko augalų indai su drėkinimo sistema yra dvigubi. Dekoratyvus išorinis vazonas yra vandens talpykla (jo pilama atsižvelgiant į kampe įtaisyto termometro žymas), į paprastesnio dizaino vidinį vazoną su skylėtomis kojelėmis bei dugnu reikia suberti substratą ir pasodinti gėles, uogakrūmius, kitus augalus. Tada jau galima atsipūtus laukti žiedų ir derliaus.

Dar trys svarios priežastys balkono, terasos augalams parinkti vazonus su drėkinimo sistema.

  • Net ir kasdien kepinami karštos saulės, dažnai prausiami stipraus lietaus jie kelis metus nepakeičia pirminės išvaizdos.
  • Vidiniame vazone augalai, perkelti į patalpą, gali žiemoti. Pavasarį tereikia jį sugrąžinti į dekoratyvų išorinį vazoną ir prikelti augalus naujam sezonui.
  • Augalus tokiuose vazonuose drąsiai galima be priežiūros palikti ilgesniam laikui. Pavyzdžiui: išvykstate atostogauti? Į vandens talpyklą pripilkite maksimaliai vandens (stebėkite termometrą) ir… ramių atostogų!

 Daugiau originalių gėlių ir dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 2013 kartai