Pasirodo, fengšui specialistai gvildena ne tik žmogaus gyvenamojo būsto, darbo erdvės kūrimo, bet ir kapų puošybos klausimus. Pasiremdami senovės kinų išmintimi, kaip mirusiųjų energiją nukreipti gyvųjų naudai.

Gėlės vėlinėms

Taigi, jeigu dar nenutarėte kokiomis gėlėmis, kaip puošite artimųjų kapus Visų Šventųjų dienai, sufleris jums. Pagal fengšui, būtent augalai yra gija, jungianti gyvųjų ir mirusiųjų pasaulius. Kas įdomiausia, dauguma žydinčių gėlių, krūmų ir medžių šakelės, kita augmenija turi didžiulę teigiamą įtaką gyvųjų gyvenimui, tačiau… Svarbu žinoti, kad yra kapams ne itin tinkamų, anot kinų išminčių, piktų augalų. Tai – akacijos, geltoni gvazdikai, tulpės, raudonų tonų chrizantemos, astrai, irisai, neužmirštuolės, bijūnai. Juos geriau palikti karaliauti gyvųjų gyvenime. Na, o mirusiuosius itin tinka pagerbti kapus dabinant baltais gvazdikais, chrizantemomis (simbolizuoja nenutrūkstamą atminimą), hiacintais (jaučiant skolą mirusiajam), pastelinėmis lelijomis (dėkingumo ženklas), tamsiai mėlynomis, tamsaus raudono tono rožėmis (jei stinga užuojautos iš mirusiojo), varpeliais (jeigu dažnai sapnuojate iškeliavusįjį Anapilin).

Baltomis lelijomis itin tinka puošti mergaičių, jaunų moterų kapus, baltomis chrizantemomis – brangių draugų, o tamsaus raudonio rožėmis – tragiškai žuvusiųjų žmonių amžinojo poilsio vietas.

Dėl ko sutaria kinų ir senovės Lietuvos išminčiai

  • Gedulingose puokštėse gerai lyginis gėlių skaičius.
  • Dirbtinės gėlės labiausiai tinka kapų dekoravimui žiemą. Geriau vengti ryškių žiedų, spalvų maišalynės.
  • Pagerbiant mirusįjį per jos mirties ar gimimo dieną, netinka ant kapo dėti vainikus, gėlių krepšelius. Geriau pasirinkti kažkokią modernią vėlinių kompoziciją.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 2862 kartai