Yra įvairiausių teorijų, aiškinančių, kiek gėlių dovanoti skirtingais gyvenimo atvejais, vienos ar kitos lyties žmogui, kokią žinią siunčia gėlių skaičius ir t. t. Kas įdomu, jomis paremtus įpročius, šiuolaikiški floristai ragina nebijoti keisti, pavyzdžiui, einant pagerbti mirusįjį, nešti ne porinį skaičių gėlių.

Kiek gėlių dovanoti

Todėl, kad pagal vieną iš senųjų europietiškų teorijų, gimstame ir mirštame po vieną, tuo tarpu gyvename dažniausiai poroje. Visgi turime teisę rinktis, nes pagal kitą lietuviškos kilmės manymą, porinis gėlių skaičius simbolizuoja, kad gyvenimo ir mirties „sąskaitos“ – lygios.

Kodėl gimtadienio, jubiliejaus ar kita gyvenimiška proga priimta dovanoti nelyginį gėlių skaičių? Todėl, kad žinome dar vieną tiesą: neporinis gėlių skaičius įprasmina gyvenimo harmoniją ir energiją. Šis tas detaliau….

1 gėlės žiedas. Tu vienintelis/vienintelė, ką aš turiu.
3 gėlės. Noriu vykti su tavim į pasaulio kraštą.
5 žiedai. Myliu tave!
7 gėlės. Tu mano – amžinai!
9 gėlių žiedai. Gerbiu tave.
11 gėlių. Tu mano draugė/draugas.
13 gėlių žiedų. Aš nebenoriu su tavimi turėti nieko bendra.
15 žiedų. Tu užsitarnavai mano pagarbą ir dėkingumą.

Pagal dar vieną teoriją, viena gėlė – dėmesio ženklas, trys – pagarbos, o penkios – pripažinimo. Kaip supratote, teorijų daug, tad vienintelė išeitis – pasikliauti savo širdies balsu! Niekada neapsiriksite dovanodami gėlių!

Daugiau pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Savanorių pr. 319a, Kaunas.

Skaityti 37135 kartai