Jei sudaryti daug dėmesio nereikalaujančių gėlių penketuką ar dešimtuką, spatifilis greičiausiai sąraše užimtų vieną aukščiausių vietų. Todėl, kad…

Spatifilio priežiūra
  • Ši gėlė auga net ir prastesnėmis sąlygomis, prisitaiko prie įvairiausio apšvietimo. Tiesa, skersvėjai jai nelabai patinka.
  • Nuostabius į baltas bures panašius žiedus spatifilis paprastai krauna nuo kovo iki spalio. Jie labai ilgai nevysta, todėl kūrybingi floristai įsigudrinę jais praturtinti įvairiausias augalų kompozicijas.
  • Šiltuoju metų laiku spatifilį reikia dažniau palaistyti, o nuo vasario ir spalio jis nesunyksta ir kurį laiką neatsigėręs.
  • Spatifiliui patinka „maudytis“ vandens dulksnoje (žiedus nuo jos patartina saugoti). Tik reikia pasirūpinti, kad ant lapų neužsistovėtų didelį lašai, antraip jie taps dėmėti.
  • Kad šiam augalui nepristigtų maistinių medžiagų, gerai įprasti šiltuoju metų laiku universaliomis kambarinių gėlių trąšomis jį patręšti kartą per savaitę. Žiemą augalo maitinti nereikia, nebent jis apsipiltų žiedais.
  • Štai koks nekaprizingas spatifilis! Būtinai raskite jam vietą namų ar biuro gėlyne. Tikrai nesigailėsite!

Gerai žinoti 

Jei spatifilį įsigysite pasodintą į plastikinį transportuoti skirtą vazoną, būtinai persodinkite (jeigu gėlė labai vešli, dalelę jos su visomis šaknimis galite atskirti ir kažkam padovanoti). Neprašausite pro šalį šiam reikalui parinkusi vazoną su drėkinimo sistema. Jame gėlė ne tik komfortiškai jausis, bet ir dar įspūdingiau atrodys. Žinoma, jei indas derės su patalpos interjeru (pavyzdžiui, atitiks jo spalvinę gamą), o ne atrodys, taip sakant, ne į temą.

Daugiau originalių augalų ir gėlių www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

 

Skaityti 6534 kartai