Jums pasisekė, jeigu namuose ar biure turite cymbidium rūšies orchidėją – ji greitai turėtų apsipilti žiedais. O gal jau apsipylė?

cymbidium

Gėlininkų pastebėta, kad patalpoje augti išvesti cimbidžiai dažniausiai pražysta rudenį, žiemą ar ankstyvą pavasarį, todėl šias gėles drąsiai galima vadinti šaltymečio karalienėmis, tamsiuoju metų laiku spalvingais žiedais praskaidrinančiomis niūrią nuotaiką. Šis aukštaūgis augalas sukrauna iki trisdešimt ar net daugiau pumpurų, o žydi paprastai ne trumpiau nei aštuonias savaites ir dar ilgiau.

Tikriausiai smalsu, ar šios giminės orchidėjos kaprizingos? Jos kaip tik nereiklios! Iš dažno specialisto lūpų galima išgirsti, jog svarbiausia, kad cimbidžiai nestokotų šilumos, šviesos, drėgmės ir, žinoma, žmogaus meilės. Kas dėl drėgmės, augalas jos nepristigs, jeigu augs vazone su drėkinimo sistema. Vešintį kitokiame inde, būtina reguliariai laistyti – augant ir žydint gausiau, ramybės metu – saikingiau.
Pastebėjus, kad cimbidis jau krauna pumpurus, reikia pasirūpinti, kad gėlė nepristigtų šviesos, antraip pumpurai gali nubyrėti.
Šaltymečio karalienė peržydėjo? Nepamirškite nupjauti žiedynkočius.

Dar šis tas svarbaus

  • Cimbidžiams labai patinka gaivus oras, todėl vasarą juos drąsiai galima pernešti į lauką ir pastatyti pusiau šešėlyje, užuovėjoje.
  • Suaugusias šaltymečio karalienes patartina kas porą metų persodinti į aukštos kokybės specialų arba universalų substratą, pavyzdžiui, LECHUZA „Terrapon“. Jis ypatingas optimaliu organinio humuso ir mineralinių medžiagų (pemzos ir keramzito) santykiu. Jo sudėtyje esantis natūralus molis maksimaliai absorbuoja vandenį ir mineralines medžiagas, tada šiuos komponentus laipsniškai atiduoda augalų šaknims.

Substrate „Terrapon“ tinka auginti tiek kambarinius, tiek balkono, tiek lauko augalus, išskyrus rododendrus (jiems tinka kitokio rūgštingumo žemė).

Aukštaūgės šaltymečio gražuolės ir substratas „Terrapon“ – puikus duetas!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 2310 kartai