Ar kada pagalvojote, kad vietoje eglutės namuose, biure galima papuošti kambarinį augalą? Taip pasielgę, tradicijoms gal ir nusižengsite, tačiau… Gamtai draugiški žmonės jus įvertins ne tik už originalumą, bet ir už tai, kad bent vieną žaliaskarę palikote stiebtis į saulę.

Kalėdinė eglitė iš kenių šakų

Šalies medelynuose Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams eglutės auginamos specialiai, turint kilnią misiją – kad žmonės jų nekirstų miške. Visgi pastebėta, kad daugėja norinčių gražiausioms metų šventėms puošti vazone augančią eglutę ar kokį kitą spygliuotį. Tai yra tik vienas sveikintinas žingsnis siekiant gyventi draugiškai su gamta. Kitas – laukiant šventės padabinti kokį vešlų vazoninį kambarinį augalą. Ypač įspūdingai pirktiniais ar savos gamybos žaisliukais papuošti atrodo lauramedis, araukarija, nolina, fikusas, mirta, lazdelinė karpažolė, įvairių rūšių puskiparisiai.


Kokį kambarinį augalą bepasirinktumėte vietoje žaliaskarės, svarbiausia nepatingėti pafantazuoti dekoro tema. Yra labai gražių pirktinių žaisliukų, tačiau savos gamybos puošmenomis padabinta kambarinė gėlė patalpoje sukuria ypač jaukią aurą. Ką natūralaus, gamtiško galima kabinti ant augalo šakelių? Konkorėžius (galite nupurkšti daiktų dekorui skirtais aukso ar sidabro spalvos dažais), pavienes cinamonų lazdeles ar jų ryšulėlius, džiovintus citrusų griežinėlius, graikinius riešutus… Taip sakant, gyvenimą pasaldinantys saldainiai irgi tiks! Fantazijai ribų nėra! Belieka apsispręsti: Šv. Kalėdoms, Naujiesiems metams dabinsite eglutę ar vazoninį augalą.

Didžiam smagurių džiaugsmui – saldi eglutė

Anot kūrybingų salono darbuotojų, įsigytą ar savomis rankomis pagaminta saldainių eglute gražu ir neįprasta padabinti ne tik namus, bet ir biurą. Gražu tokią padovanoti žmonėms, kuriems norima už kažką, tarkim, rūpestį, gerumą, padėkoti. Sakysite, toks šventinis aksesuaras nevertas piniginių ar laiko jį kuriant investicijų, nes didelė rizika, kad kaip mat bus sunaikintas smaližių? Visiškai nebūtina skubėti saldžią eglutę „nurėdyti“ – gardžiais saldainiais pasmaguriauti juk galima ir praūžus šventėms! Naujųjų naktį saldainių eglutė gali atstoti šventinį tortą ar kitą saldėsį. Na, o jeigu kažkam, besimėgaujant jos grožiu, ims varvėti seilės… Tegul ji suteikia akimirkos džiaugsmą!

Įvairiausių kalėdinių dovanų rasite  www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 2308 kartai