Kai už lango nematau baltų pusnių, tik pažliugusio pilko sniego likučius ir tamsų asfaltą, velkuosi kuo ryškesnį paltą ir keliauju per gėlių salonus. Kad akys, širdis pasilepintų spalvomis ir puiki nuotaika pasiektų, taip sakant, maksimalų tašką!

ziema-spalvinu-geliu-ziedais

Faktas, kad kaskart namo sugrįžtu su pulsuojančia gyvybe, tiksliau – spalvingais gėlių žiedais. Kartais tai būna saulės asistentės geltonos gerberos (man jos tiesiog labai gražios), kitą sykį – žalsvos mini rožytės ar smulkiažiedės chrizantemos (turbūt tąkart norisi žalumos), dar kitą kartą – gvazdikai (vis dar nepavyksta suvokti, kodėl juos dažnas pavadina „sovietinėmis“ gėlėmis? ). Bet vos tik metų ratas pradeda artėti link kovo, užsimerkiu prieš žiemą ir, kaip sakau, atsimerkus akys intuityviai nukrypsta į pavasariškus žiedus. Visaip man savo grožį bedemonstruojančius vazonėlyje, vazoje ar kibirėlyje. Hiacintai, tulpės, narcizai, irisai, frezijos, sanpaulijos… Parsinešu namo glėbį tulpių, pamerkiu ir… eilinį kartą įsitikinu, kad gyvos gėlės veikia stebuklingai. Štai keli pastebėjimai.

  • Patalpoje niūru? Gamtos gyvybės sezono šėlsmo į ją įnešite į vazas primerkusi geltonų gėlių ar sukūrusi spalvingų žydinčių vazoninių augaliukų kompoziją.
  • Stinga namuose ir širdyje ramybės? Ramina baltos gėlės! Kada pamėginkite vazas prisimerkti, kad ir visus metus lengvai prieinamų baltų chrizantemų, gerberų, rožių…
  • Tamsiojo metų laiko liūdesį išsklaido ir pavasariškai nuteikia gražuolės hortenzijos. Vos vienas žiedas vazoje mintis nukelia į vasarą!
  • Taip sakant, pavasario jausmas į širdį ateina greičiau ir to kalendorinio pavasario ne taip ilgu laukti, kai prieš akis namuose ar darbo vietoje matai ne vieną žydintį vazoninį augalą. Jeigu dar nepatingėti, tarkim, ciklamenus, azalijas, kalankes, kalceoliarijas, kinrožes, katilėlius ir t. t., pakomponuoti tarpusavyje, teigiamas efektas sielai netgi ne dvigubas – keliagubas!

O dabar… O dabar… Įsivaizduokite… Žiemos vakarą keliaujate pasisvečiuoti ten, kur jūsų labai laukia. Rankose nešatės glėbį tulpių, mini gvazdikėlių, gražuolę orchidėją ar kokių kitų gėlių. Vos prasivėrus svetingų namų durims… Nušvinta šypsenos! Atnešėte dar daugiau šilumos ir dar stipresnį pavasario jausmą.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba  www.tarpgeliu.lt

Skaityti 623 kartai