Jei tik turite meninę gyslelę, juolab, jūsų galvoje nuolat dūzgia įvairiausios kūrybinės mintys, stilingai supakuoti puokštę ar tai vieną gėlės žiedą – misija įmanoma. Visgi profesionalų patarimai neturėtų pakenkti, priešingai – padės išvengti klaidų.

geliu-pakavimas
  • Pakuotė negali užgožti augalų grožio, tiksliau – ji neturėtų būti ryškesnė, dekoratyvesnė. Tarp šių dviejų dalykų svarbu harmonija.
  • Jeigu nenorite atsilikti nuo mados, pakuojant gėles naudokite kuo natūralesnes medžiagas: ryžių popierių, džiutą, fetrą, sizalį, gofruotą popierių, natūralaus šilko juostas ir kitokias šilkines detales ir t. t. Venkite blizgių veidrodinių popierių, sintetinių, plastikinių dekoratyvių juostelių, tokių detalių, kaip pavyzdžiui, spalvingi pigūs drugeliai ir pan. Jeigu be dekoratyvių aksesuarų negalite apsieiti, geriau rinkitės medinius ar kitų gamtinių medžiagų.
  • Gerą skonį išduoda saikas. Taigi, jeigu stinga fantazijos stilingai supakuoti gėles, pasikliaukite paprasčiausiu variantu: gėles sudėkite taip, kad jų žiedai gražiai priglustų vienas prie kito. Peiliu sulyginkite kotų ilgius. Pridėkite vieną kitą žalialapio augalo šakelę, tada kotus apvykite kiek kitokio žalio atspalvio medžiagine juosta. Iki teiksite, tokią puokštę dėl saugumo galite lengvai įsukti į skaidrų celofaną. Beje, tokios karališkos gėlės kaip anturiai, skintos orchidėjos, amariliai, stambiažiedės lelijos stilingai atrodo be jokių dekoratyvių akcentų.
  • Lauko gėlių, taip pat frezijų, eustomų, alstromerijų puokštei dekoruoti pakaks žiedų spalvų tonų natūralių medžiagų juostelių – jų tikrai nereikia vynioti į jokį popierių. Darželio, lauko, miško augalus gražu sukomponuoti kartoninėje, pintoje vytelių ar medžio tošies dėžutėje.
  • Gerai, jeigu puokštėje nuotakai, jubiliatui, taip pat ir jos pakuotėje suskambės iškilmingumo nata. Puiku, jeigu ji derės su šventės kaltininko garderobu, atitiks bendrą spalvinę šventės gamą arba, taip sakant, bent jau neiškris iš renginio interjero spalvų, medžiagų konteksto.

Fantazuokite ir mėgaukitės kūrybos džiaugsmu! Na, o jeigu jaučiate, kad fantazija „miega“, kreipkitės į floristus. Taip sakant, viens, du, trys ir… žingsniuojate sveikinti!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 2891 kartai