Pradėkime nuo to, kad kabantis gėlynas, žemuogynas – originalesnė lauko erdvės puošmena nei gėlių mozaika viduryje pievelės ar uogakrūmių darželis šalia į namus vinguriuojančio takelio. O dabar kiti pliusai…

"Tarp gėlių": kurkite kabančius gėlynus, žemuogių pieveles...
  • Sukurti tokią lauko dekoraciją daug nekainuoja. Tarkim, speciali vertiklaus apežledinimo konstrukcija, kuria prekiaujama salone. Galutinė tokios puošmenos kaina priklauso nuo augalų kainos. Jeigu siekiama kiek įmanoma pigesnio varianto, tereikia pagalvoti apie litą kitą kainuojančias gėles (pavyzdžiui, serenčius, spriges, našlaites ir t. t.). Žemuogių kereliai nebrangūs nei pavasarį, nei vasarą.
  • Kabantį gėlyną, žemuogyną galima įrengti daugybėje vietų: ant namo, terasos, lauko pavėsinės sienos, balkono atbrailos, lauko palangės, sklypą juosiančios tvoros… Neatimame teisės fantazuoti! Svarbu, kad tokios puošmenos su kitais lauko erdvės dekoro elementais sudarytų harmoningą visumą, kad augalams pakaktų saulės, jums būtų patogu jais pasirūpinti.
  • Keičiant vietomis lengvai iš konstrukcijos išimamus vazonėlius su skirtingų rūšių, spalvų augalais kaskart galima mėgautis vis kitokios išvaizdos kabančiu gėlynu. Kaip supratote, tai puiki dirva fantazuoti, galimybė pasijusti menininku.
  • Daugiamečių augalų darželis lauke gali kaboti visus metus. Jei žiemą nespigins arktinis šaltis, pavasarį tikrai nereikės raitotis rankoves ir į konstrukciją sodinti naujas gėles – nubudusios iš žiemos miego savo laiku jos vėl apsipils žiedais. Gerai įsišaknijusios žemuogės kabančioje konstrukcijoje paprastai irgi, taip sakant, sveikos gyvos pasitinka pavasarį.
  • Kabantys gėlynai, žemuogynai, mažoje lauko erdvėje taupo vietą. Pagalvokite: kam rausti gražią veją, tam kad pasodinti gėlių, uogakrūmių, o paskui nervintis, kad išėjus į kiemą nėra kur laisvai apsisukti, pasistatyti lauko baldų?
  • Prie specialistų vadinamo vertikalaus gėlyno, žemuogyno nereikia trypčioti su laistytuvu. Žinoma, jeigu įrengiama drėkinimo sistema. Tada tereikia kartas nuo karto patikrinti, ar ji veikia, kaip laikrodukas, ar vazonėliai (maža kas gali nutikti!) nemirksta vandenyje ir dėl to augalai nepatiria drėgmės pertekliaus.
  • Specialioje vertikaliai tvirtinamoje konstrukcijoje žydinčias gėles gražu komponuoti ne tik su žemuogėmis, bet ir su įvairių rūšių sukulentais, viksvuolinių šeimos augalais, pavyzdžiui, žemaūgėmis viksvomis.


Štai kiek pliusų, įkvepiančių biuro, namų, sodybos trobelės lauko prieigose įsirengti gyvų kabančių paveikslų. Jeigu dvejojate, ar su tokiu kūrybiniu darbu susidorosite, pagalbos drąsiai kreipkitės į salono „Tarp gėlių“ specialistus. Vienas ar kitas jums smulkiai papasakos apie drėkinimo sistemos veikimą, pasufleruos, kokie augalai pigesni, kurie atsparesni žiemos šalčiams, galų gale viską padarys už jus – t. y. jūsų pageidaujamoje erdvėje sumontuos kiek norite, kokių norite kabančių gėlynų, žemuogių pievelių… Su didžiuliu įkvėpimu ir meile mes dirbame Jums!

Daugiau originalių gėlių ir dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1978 kartai