Kaip žinia, pasaulis vis dar gyvuoja neseniai praūžusių karališkųjų vestuvių prisiminimais. Ypač dar ilgai žemės rutulyje greičiausiai bus aptarinėjamas nuotakos Meghan Markle įvaizdis, nes ji išties atrodė įspūdingai. Jeigu kažkuriai lietuvaitei gerąja prasme už akių užkliuvo jos kukli puokštė, taip sakant, pasaulis neapvirs aukštyn kojomis, jeigu būsima nuotaka floristo paprašys sukurti kažką panašaus. Juk smagu neatsilikti nuo mados! Praskleiskime paslapties šydą…

meghan-Markle-puokste

Žengiant prie altoriaus, garsi nuotaka rankoje laikė kuklią, bet prasmingą baltų žiedų puokštę, kurioje pirmuoju smuiku griežė mirtos – meilės bei tvirto dviejų žmonių ryšio simbolis. Kompoziciją papildė mylimiausios princesės Dianos gėlės gražuolės neužmirštuolės, taip pat lelijos, astilbės, jazminai bei astrancijos. Dar buvo įpinta keletas žiedų, kuriuos princas Hary išrinko ir nuskynė Kensingtono soduose.

Jeigu kalbėti apie kažką panašaus, bet kuri nuotaka iš įvairiausių baltų žiedų gali susikurti savąją simbolinę puokštę. Pavyzdžiui, jos pagrindui pasirinkti jos pačios mylimiausias gėles ir sukomponuoti jas su mamos, močiutės mylimiausiais žiedais: bijūnais, darželio rožėmis, frezijomis, eustomomis ar kt. Bet kokiu atveju nereikia baimintis, kad galbūt prasmę turinčios gėlės neatlaikys vasaros kaitros – patyrę floristai žino, kaip kuo ilgiau išsaugoti skintų gėlių grožį, šviežumą ir gaivą.

Tai įdomu

  • Sasekso hercogiene tapusiai Meghan puokštę kūrė garsiausia Anglijos floristė Philippa Craddoch, ne vienus metus bendradarbiavusi su dizaineriais Alexander McQueen bei Christian Dior.
  • Karališkosios puotos vietos dekorui buvo panaudotos buksmedžių, beržų šakelės, kiti augalai, bažnyčios puošyboje, beje ir nuotakos draugių puokštėse, dominavo pieno baltumo sodo rožės.
  • Po vedybų ceremonijos, sekdama giliomis tradicijomis, Meghan puokštę padėjo ant nežinomo kareivio kapo Vestminsterio abatijoje.
Nuotrauka: vanityfair.com

Originalios vestuvinės puokštės www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1648 kartai