Glamelija – kūrybingo, kruopštaus floristo pagal specialią techniką sukurta įspūdingo dydžio gėlė iš gyvų gėlių žiedlapių. Anot gėlininkų, pavadinimas „glamelija“ ne iš piršto laužtas – kilęs iš žodžių „gladiolė“ ir „kamelija“. Būtent iš gladiolės žiedlapių dar XIX amžiaus antroje pusėje Europoje buvo sukurta pirmoji kamelijos formos gėlė ir pavadinta glamelija. Dėl originalumo, lakoniško grožio ji netruko įsitvirtinti vestuvių floristikoje.

Glamelija. Kas tai?

Glamelija nuotakos, pamergių, svočios rankose atrodo originaliai ir įspūdingai. Tokia „puokštė“ nepalieka abejingų, it magnetas traukia žvilgsnius ir kelia nuostabą. Pasirinkto dydžio glamelija galima stilizuoti šukuoseną, ją panaudojant sukurti originalių šventinių apyrankių visoms vestuvių svitos damoms.


Dažniausiai glamelijos kuriamos iš rožių ar lelijų žiedlapių, rečiau – iš gladiolių (kardelių), gerberų, tulpių, gvazdikų, orchidėjų. Kūrybingi floristai neretai maišo įvairių gėlių žiedlapius, taip gimsta tikrų tikriausi meno kūriniai. Atsižvelgdami į tai, kokių gėlių žiedlapiai dominuoja, specialistai jiems duoda skirtingus pavadinimus, pavyzdžiui, rozamelija, gerberomelija, kalomelija ir pan.

Glamelijos dažniausiai apipavidalinamos panaudojant įvairiausias gamtines ir dirbtines medžiagas: žalumą, augalų šakeles, žieves, dekoratyvias juostas, karoliukus ir t. t.

Atkreipkite dėmesį, kokia nuostabi „puokštė“ yra glamelija. Ir pagalvokite, kam galėtumėte ją padovanoti…

Daugiau originalių dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1470 kartai