Nėra ko liūdėti, kad gėlėmis turtinga vasara iškeliavo – ji gi sugrįš! O dabar, kurdami gamtines kompozicijas, mėgaukimės rudens žiedais ir kitomis šio nuostabaus metų laiko dovanomis.

ruduo

Žaiskime su spalvomis
Rudenį jų gama plati it vandenynas, tereikia į pagalbą pasitelkti kūrybiškumą ir, žinoma, stiliaus jausmą. Jeigu pastarasis nėra išlavintas, puokščių, kitų gamtinių kompozicijų kūrimą galima patikėti, kad ir salono „Tarp gėlių“ floristui. Kitas variantas – pačiai pamėginti paeksperimentuoti su šilto raudono tono, geltonų bei oranžinių atspalvių gėlių žiedais, simbolizuojančiais auksinį metų laiką.
Nereikia vengti ir šaltesnių gamtoje vis dar kur ne kur bepasirodančių spalvų, tarkim, violetinių, melsvų, rausvų. Su tokiomis gėlėmis kuriamas kompozicijas visada sušildys pirmųjų šalnų paauksintos lapinių augalų ar uogomis nusagstytos šakelės.

Prisiminkime rudeniškų gėlių simboliką

  • Įvairiaspalviai jurginai – karališkos gėlės. Japonijoje jų puokšte išreiškiamas dėkingumas, įprasminamas orumas, didybė. Puokštėje itin gražu derinti stambiažiedžius ir smulkiažiedžius jurginus.
  • Savo grožiu plunksninius debesis primenančios astros (legenda byloja, kad šios rudens princesės išaugo iš į žemę nukritusių žvaigždžių krislų) rudenį drąsiai konkuruoja su rožėmis (pastarosiomis juk galima mėgautis kiaurus metus!). Astros simbolizuoja meilę, ištikimybę, kuklumą. Joms visiškai nebūtina kitų augalų draugija, kad pajusti tą simbolinę galią. Beje, jeigu namuose, ofise pristinga šilumos ar šauna į galvą mintis jos kažkam padovanoti… Verta atkreipti dėmesį į geltonų atspalvių astras.
  • Kardeliai – draugystės, ištikimybės simboliai. Ko gero nėra iškalbingesnės gėlės dovanoti, kai norisi išsakyti tikrą, gilų jausmą. Itin lengvai ir gaiviai rudenį atrodo baltų, rausvų ir violetinių kardelių kompozicijos.
  • Tiek stambiažiedės, tiek smulkiažiedės chrizantemos pagaliau atsikratė gedulo gėlių etiketės. Jos – puikus rudeniškų puokščių pagrindas, simbolizuojantis nekaltybę, žaviąją jaunystę.

Atkreipkite dėmesį! Šiek tiek fantazijos ir rudens žiedų, auksaspalvių lapų, šermukšnių ar kitomis uogomis aplipusios šakelės, gilės, kaštonai ar kiti rudeniškos gamtos atributai suguls į originalią interjero kompoziciją ar puokštę dovanoti.

Nepiktnaudžiaukime dekoratyviais elementais
Kai aplink marios rudens spalvų, jų tonų ir pustonių, kuriant puokštes, nereikėtų piktnaudžiauti margais ryškiaspalviais dekoratyviais popieriais, segtukais, juostelėmis, kitokiais dirbtiniais aksesuarais, antraip kyla rizika, kad jie užgoš gėlių grožį.
Jaukus sprendimas – rudeniškos gėlių, kitų augalų, uogų, vaisių, kitų gamtos gėrybių kompozicijos pintuose krepšeliuose, subtilaus dizaino dekoratyviose dėžutėse.

Užvis svarbiausia rudeniškoje puokštėje – gėlės. O visa kita – tik jausmus sužadinantys prieskoniai.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 921 kartai