Egzotiškosios orchidėjos seniai rado kelią į viso pasaulio žmonių širdis. Šios gėlės masina ne tik įspūdingu grožiu – anot astrologų, jos padeda kurti harmoningą aplinką.

orchideju-simbolika

Pagal tradicišką europietišką požiūrį, orchidėjos (šių gėlių pasaulyje priskaičiuojama iki keliasdešimties tūkstančių rūšių) – tobulumo, grožio, meilės ir prabangos simbolis. Pagal astrologų įžvalgas, baltos orchidėjos simbolizuoja tyrą meilę, ryškiaspalvės – aistrą, gyvenimo džiaugsmą, nežabotą energiją. Negana to, astrologijoje orchidėja – saulės simbolis, todėl viena iš pagrindinių šios gėlės galių – aplinkoje skleisti šviesą ir šilumą.
Pietų Amerikos indėnai orchidėją pripažįsta, kaip moteriškumo simbolį ir talismaną, padeda surasti mylimąjį, taip pat saugantį nuo blogio.
Rytiečiai irgi turi savo versiją orchidėjų simbolikos klausimu. Anot jų, šie egzotiški augalai – atgimimo, meilės ir vaisingumo šaukliai. Jie padeda nugalėti liūdesį, net gi išverti netektį.
Kada nereikėtų delsti namuose užveisti orchidėjų gėlyną? Jei siekiama harmonijos šeimoje, jei gražiausias sutuoktinių tikslas yra sulaukti nežinia kodėl į jų namus kelią pamiršusių gandrų. Jei meilės liepsna ne taip stipriai svilina širdis nei anksčiau, jei prigeso tyri jausmai artimam žmogui.
Metas orchidėjomis papuošti biurą, jeigu tarp kolegų vis dažniau įsižiebia nesantaikos kibirkštys. Jeigu darbo vietoje stinga jaukumo, sumažėjo darbų našumas. Taigi, nėra ko delsti – spręskite, ar orchidėjos yra būtent tos gėlės, kurioms nereikia gailėti santaupų.

Atkreipkite dėmesį! Orchidėją itin tinka dovanoti po Žuvų zodiako ženklu gimusiam žmogui. Ši gėlė jam įkvepia begalinio ryžto gyventi ilgai, gražiai ir laimingai.

Skaityti 3046 kartai