Vestuvinių puokščių, kaip ir drabužių, mada kas sezoną pažeria daugiau ar mažiau naujovių. Ar jai nusižengusi, tiksliau – svarbiausiai gyvenimo šventei pasirinkusi, taip sakant, nemadingas gėles, nesulauksite skaudžių kritikos strėlių? Klausimą gvildena salono vyriausia floristė.

Nuotakos puokštė
Tuoktuvių šventė – ne koja į koją su mada žengiančių stileivų vakarėlis, o asmeninė jauki šventė, per kurią gražu būsimai nuotakai atskleisti ar pabrėžti savo individualumą. Taigi, jeigu artėja vestuvių diena, užuot aklai sekusi drabužių, puokščių madą, geriau likite ištikima savo stiliui. Pagal jį pasirinkusi drabužį, su juo derinkite puokštę. Jeigu šį įvaizdžio atributą patikėsite sukurti profesionaliam floristui, maža šansų, kad liksite nusivylusi. Ypač, jeigu jam išreikšite visus slapčiausius norus, detaliai apibūdinsite aprangos detales.

Turėdama ne menką patirtį, spėjau įsitikinti, kad daugeliui jaunamarčių paskutiniai puokščių mados vėjai išties yra antraeilis reikalas – jos ištikimos klasikai, t. y. puokštei renkasi pastelinių spalvų gėles ir aksesuarus. Pasitaiko damų, prašančių puokštę pagyvinti karštą širdį simbolizuojančiais raudonais, vadinamosios “royal blue” (mėlynas atspalvis) spalvos (beje, pastaroji nuotakų puokštėse populiari jau kelis metus iš eilės) ar kitokiais ryškiais žiedais. Dar pora, taip sakant, nuotakų norų tendencijų – pageidavimas, kad puokštėje dominuotų pamergių suknių spalvos ar vien tik baltos gėlės.

Jei kalbėti apie gėles, populiariausios vestuvinės puokštės yra tos, kuriose pagrindiniu smuiku griežia frezijos, rožės, orchidėjos, kalijos, irisai, lelijos. Šiltuoju metų laiku tarp būsimų nuotakų paklausios bijūnų, pievų, darželių žiedų puokštės. Drąsesnės nuotakos nevengia netradicinių detalių puokštėse: sukulentų, grūdų varpų, konkorėžių, medvilnės žiedų.

Jei kalbėti apie formas, paklausiausios yra rišamos puokštės. Kabinamų ant riešo, nors jos ir madingos, jaunosios retai pageidauja, dažniau tokios parenkamos pamergėms. Tai tiek pastebėjimų, susijusių su nuotakų norais. Manau floristui būtina jų paisyti, o ne primygtinai jaunamartei brukti paskutines mados tendencijas. Kas pagirtina, originalių pageidavimų turinti nuotaka verčia floristą tobulėti ir pasiūlyti jai unikalų puokštės variantą.

Kokių dalykų visgi būsimai jaunamartei nereikėtų ignoruoti? Užvis svarbiausia, kad puokštė būtų patogi, lengva, netrukdytų judėti, bendrauti. Gražu ir stilinga, kai nuotakos, svočios ir pamergių puokštės dera tarpusavyje. Tegul jūsų puokštė, mielosios, vestuvių dieną kalba už jus…

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1242 kartai