Kavamedis ne tik išvaizdus… Kruopščiai prižiūrimas toks vazoninis augalas net ir pupelių subrandina! Taigi, nedvejokite – įsigykite kavamedį ir kantriai lūkuriuokite kvapnių žiedų, o paskui ir ne mažiau kvapnaus derliaus.

Kavamedžio priežiūra

Pirmas darbas, kurį turite padaryti nusipirkus kavamedį – iš transportavimui skirto vazono jį perkelti į vazoną su bet kokiu silpnai rūgščiu (pH 5-5,5) substratu. Tada beliks pasidomėti jo priežiūros subtilybėmis.

Tinkama vieta. Kavamedis geriausiai jaučiasi šviesioje, drėgnoje patalpoje, kurioje oro temperatūra – 18-22 0C. Vasarą nereikia baimintis jo pernešti į balkoną ar verandą, tik reikia pasirūpinti, kad į jį nesmigtų tiesioginiai saulės spinduliai.

Laistymas. Kavamedį vasarą reikia laistyti gausiai, o šaltuoju metų laiku – saikingiau. Naudinga jį kartas nuo karto apipurkšti vandeniu (yra specialistų, sakančių, kad šis veiksmas – puiki profilaktinė priemonė nuo kenkėjų). Tiesa, jis negali būti ledinis, geriausias – kambario temperatūros.

Tręšimas. Šiltuoju metų laiku kas porą savaičių kavamedį patartina pamaitinti kompleksinėmis mineralinėmis trąšomis su mikroelementais.

Persodinimas. Brandų kavamedį pakanka persodinti kartą per 2-4 metus, tuo tarpu jauną į šviežią žemę gerai perkelti kasmet.

Naudinga žinoti

Daugiau originalių gėlių ir dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

 

Skaityti 9090 kartai