„Salone akys užkliuvo už gražios smulkiažiedžių chrizantemų puokštės. Iškart supratau, kad ją ir tik ją dovanosiu mamai gimtadienio proga. Floristė puokštę įpakavo į ažūrinį dekoratyvų popierių, kuris dar labiau pabrėžė gėlių grožį.

santini3

Po sveikinimo ceremonijos mama liko apstulbusi ir prasitarė, kad visada galvojo, jog chrizantemos – kapų gėlės. Dabar ji galvoja kitaip! Netgi patarė man pasiūlyti pusseserei tokias gėles pasirinkti savo vestuvių šventės dekorui. Todėl, kad jos ne tik įspūdingai atrodo, bet ir labai ilgai žydi vazoje“. (Lolita)

Chryzantemum santini rūšies gėlės išties tvirtai įsitaisė šventinėje floristikoje. Miniatiūriniais žiedeliais aplipusios šakelės įspūdingai atrodo ne tik viena prie kitos jaukiai prisiglaudusios, bet ir floristo sukomponuotos su kitokiomis gėlėmis. Paprastai jos puokštėse nedominuoja, bet kitos gėlės neužgožia unikalaus jų grožio.

Chryzantemum santini šakelės – puikus puokščių pagrindas, nes tvirti ne tik jų koteliai, bet ir žiedeliai, lapai. Gražu jas derinti su gerberomis, gvazdikais, frezijomis, rožėmis, raugerškio šakelėmis, įvairiausių tonų žaluma. Iš įvairių spalvų mini chrizantemų nesunku susikurti, pavyzdžiui, originalią dryžuotą ar taškuotą puokštę.

Populiaru kompozicijomis su chryzantemum santini puošti šventinius stalus, atskiromis šakelėmis dekoruoti lėkštes, taures, kitus šventinius atributus. Svarbu išlaisvinti fantaziją! Jeigu nepavyktų to padaryti, jūsų paslaugoms – kūrybingi floristai.

Atkreipkite dėmesį! Romantiškosios chryzantemum santini dar pavasarį užkariavo vestuvių floristikos madą. Specialistai  prognozuoja ilgą šių gėlių aukso amžių šioje srityje. Dėl to, kad jos – tvirčiausias iš tvirčiausių gyvas puokščių pagrindas, o neįkyrūs chryzantemum santini žiedeliai bičiuliaujasi su bet kokia augmenija.

Tai įdomu

  • Mini chrizantemos – olandų selekcininko Dekkerio Chrysanteno darbo vaisius. Kad jas atskirti nuo kitų selekcininkų žydinčių išradimų, mokslininkas jas užpatentavo pavadinimu „AAA Kiku Flowers“.
  • Pagrindinis dėmesys auginant chryzantemum santini yra skiriamas žiedų dekoratyvumui, o ne žiedyno masyvumui. Gėlininkų priimta, kad šakelės turi būti apie 60 cm ilgio.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1331 kartai