Apie floroterapiją europiečiai sužinojo iš rytiečių, kurie jau ne vieną šimtmetį gėlėmis ne tik grožisi, bet ir gydosi. Ir tai išties vieni švelniausių gamtinių vaistų.

floraterapija

Anot fengšui specialistų, skintos gėlės – galingas energetinis šaltinis. Tyrimais nustatyta, kad augdamos jos sukaupia milžinišką kiekį teigiamos energijos, o nuskintos – ją išspinduliuoja į supančią aplinką ir neutralizuoja neigiamus energinius virpesius. Harmonizuodamos aplinkos energetinį lauką, jos subalansuoja ir šalia esančių žmonių energinius laukus.

Floroterapija – nei mažiems, nei dideliems nekenkiantis ypač švelnus gydymo būdas, dažniausiai taikomas prie psichoemocinių sutrikimų, nervų ligų, įvairių infekcijų, net gi vidaus organų uždegimų. Ko gero, tai ir atsakymas į klausimą, kodėl daugelis žmonių lankyti sergančiųjų intyityviai keliauja su gėlėmis rankose.

Kad pajusti efektą
Gydymą skintomis spalvingomis gėlėmis rekomenduojama pradėti nuo vieno gėlės žiedo. Svarbu jį žvilgsniu glostyti bent po keletą minučių kas valandą, kad matyti visas jo gyvavimo stadijas. Vos pajutus teigiamą poveikį, patartina patalpoje pasimerkti tos pačios spalvos gėlių puokštę – kad kūnas įkvėptų dar daugiau teigiamos augalų energijos. Nuvytusias gėles reikia pakeisti šviežiomis.

Pagrindinės gydančios spalvos
Vargina psichoemocinis sutrikimas? Kad savijauta pagerėtų, geriausiai rinktis baltas kuo švelnesnio aromato arba bekvapes gėles. Todėl, kad neutralios spalvos ir šalti tonai geriausiai veikia galvos zonoje išsidėsčiusius bioenergetinius centrus (čakras). Raudonos ir kitų šiltų tonų švelnaus kvapo gėlės (šilti tonai sietini su kūno energija) ypaš tinka prie somatinių susirgimų, o stipraus aromato geltonos – prie įvairių infekcijų.

Ar stebėti skintų gėlių gyvenimą naudinga sveikiems žmonėms?
Vienareikšminkai – taip. Juk, kaip minėta, gėlės aplinkoje harmonizuoja energiją, kuri palankiai veikia žmogaus sveikatą. Anot floroterapeutų…

  • Virtuvėje gerai pasimerkti šiltų spalvų gėlių – teigiamai veikia virškinimą. Jeigu šilti tonai nedera su šalto atspalvio interjeru (beje, šioje gyvenamojoje zonoje fengšui specialistai šaltų spalvų nerekomenduoja), galima, taip sakant, pagudrauti – ant palangės pastatyti vazą su spalvinga puokšte.
  • Geras pasirinkimas svetainei – šaltų atspalvių skintos gėlės. Jos gerina bendraujančiųjų santykį, mažina agresiją, švelnina konfliktines sitaucijas.
  • Puiku, jeigu aktyvių vaikų kambaryje irgi skleisis emocijas raminantys šaltų atspalvių žiedai.
  • Miegamajame geriau apsieiti be gėlių – anot floroterapeutų, poilsio neturi trikdyti jokia pašalinė energija.

Atkreipkite dėmesį!

  • Gydymui netinka gėlės, kurių žiedai dirbtinai nuspalvinti specialiais cheminiais pigmentais, taip pat vazoniniai augalai.
  • Spalvingos skintos gėlės kuo puikiausiai padeda įveikti ir rudens slogutį! Būtinai išbandykite šią švelnią terapiją…
Remtasi samopoznanie.ru , inmoment.ru

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 2003 kartai