Rugsėjį, spalį mėgaukitės astrų grožiu… Ne tik žydinčių rudenėjančiuose gėlynuose, bet ir skintų. Dovanotų ar pirktų namų, biuro erdvei papuošti. Daugumos rūšių (pasaulyje jų priskaičiuojama daugiau nei šeši šimtai) astrai žydi rugsėjo-spalio mėnesiais ir dar vėliau, tačiau, ar žinote, kad yra žiedus skleidžiančių ir pavasarį, vasarą (pavyzdžiui, prie tokių priskiriami alpinių veislės (aster alpinus))?

Astrai

Astrų būna įvairių spalvų, jie turi įvairių dydžių žiedus. Vieni vazoje skleidžiasi sparčiau, kiti lėčiau, tačiau visiems patinka kambario temperatūros vanduo – į tokį pamerkti astrai žydi iki dešimties dienų. Žinoma, jį patartina kasdien keisti. Kaip ir nuskabyti parudavusius apatinius gėlių lapelius.

Tai įdomu

  • Astrų yra daugiamečių ir vienmečių.
  • Genties pavadinimas yra kilęs iš graikiško žodžio „aster“. Išvertus tai reiškia „žvaigždė“.
  • Senovėje ir šiandien balti astrai europiečių yra pripažįstami ir kaip iškalbingos gedulo gėlės.
  • Anot astrologų, astrai simbolizuoja meilę, atsidavimą, turi elegancijos prieskonį. Šias gėles itin tinka dovanoti žmonėms, gimusiems po Mergelės ženklu.
  • Astrus nesunku supainioti su ratiliais. Taip, pastarosios gėlės priklauso astrinių šeimai, tačiau nuo astrų šiek tiek skiriasi žiedų bei žiedlapių forma.
  • Astrų žiedai yra medingi, todėl juos visą žydėjimo sezoną „bučiuoja“ drugeliai, bitės ir kiti vabzdžiai.
  • Pagal druidų gėlių horoskopą, astrai – rugsėjo mėnesį gimusių žmonių gėlės. Atspindinčios tokias jų būdo savybes, kaip inteligencija, intelektualumas, nerūpestingas linksmumas. Tiesa, negalima pamiršti, kad Mergelių energetiką būtina nuolat papildyti. Jeigu ne bendravimo, naujomis žiniomis, tai bent jau žadą atimančiomis pramogomis.

Kol laikas, mėgaukitės astrų grožiu… Dovanokite jas mylimiems, brangiems žmonės… Siūlome pasisemti idėjų.

Daugiau originalių gėlių ir dovanų pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1440 kartai