Vos tik jį padėsite ant stalo ar pakabinsite ant durų, iškart pajusite šventinę dvasią. Taigi, nedelskite pasirūpinti Šv. Kalėdų pranašu, širdyse pažadinančiu dvigubą jausmą – ramybės per Adventą, o paskui ir naujamečio šėlsmo.

kaledine_kompozicija33

Anot vedančiųjų Europos floristų, kalėdiniai vainikai šiais metais atspindi dar glaudesnį žmogaus ryšį su gamta, todėl kūrybos procese naudojamos įvairiausios gamtinės medžiagos. Tokio interjero aksesuaro pagrindas tradiciškai rišamas iš gyvų spygliuočių, krūmų šakelių, šiaudų, o dekoruojamas tokiomis natūraliomis medžiagomis, kaip riešutai, džiovintų citrusų skiltelės, medžio žievės ar ploni pjausniai, kankorėžiai, samanų kupsteliai, šaltalankių ar putinų karoliai ir t. t.  Kadangi gamta neriboja kūrybinių galimybių, belieka pajusti, link kokių jos turtų labiausiai linksta širdis.

Jūsų nedžiugina ar tiesiog nedomina gamtos gėrybės? Neskubėkite įsigyti kalėdinį vainiką be gyvasties, tiksliau – sulipdytą iš plastikinių eglės šakelių bei kitokių detalių. Jaukiau ir originaliai atrodys savos gamybos vytelių vainikas, stilizuotas džiovintų ar, tarkim, iš popieriaus pagamintų gėlių žiedais, nertomis puriomis snaigėmis, miniatiūriniais pliušiniais sniego seneliukais, briedžiukais ar angeliukais, stambių karolių girliandomis ir t. t.  Kalėdų senelį bei svečius galima nustebinti ir megztu ar audinio arba dekoratyviomis ažūrinėmis juostomis apvytu vainiku! Beje, jis gali būti ir valgomas, tiksliau – sukonstruotas iš saldainių, kalėdinių meduoliukų. Vėlgi be fantazijos šiuo atveju neišsiversti.

Jeigu rankdarbiai – ne jūsų stichija, salone tikrai išsirinksite akims ir širdžiai mielą profesionalo sukurtą kalėdinį vainiką, tą pačią minutę sužadinantį šventinį jausmą.

P. s. Gyvenimas yra nuostabiausia pasaulyje pasaka, o gamta – didžiausias įkvėpimo šaltinis. Tad, kurkime ar mėgaukimės kitų kūrybiniais gabumais ir gražiausios metų šventės bus nepamirštamos.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Nuotraukų šaltiniai: pinterest, Tarp gėlių.

Skaityti 1301 kartai