Kasmet nuotakos puokščių madoje daugiau ar mažiau keičiasi gėlės, formos, kombinacijos, spalvinė gama. Susipažinkite su karščiausiomis šiųmetėmis tendencijomis Mini puokštė. Maždaug tokia, kuri telpa dviejuose nuotakos delnuose ar kiek didesnė. Tokioje puokštėje dominuoja gėlių žiedai, o žaluma tik pagyvina jų spalvą. Mini puokštės privalumas – ji lengvutė, todėl nevargina nuotakos.
Natūralumas. Jį puokštėje atspindi laukų, pievų, miškų, darželių gėlės, kitokia augmenija, pavyzdžiui, uogų kekės, grūdų varpos. Šaltuoju metų laiku natūralumą dievinančioms moterims siūlomos puokštės su medvilnės žiedais, stilizuotos povų, stručių plunksnomis, rojaus obuoliukais, džiovintais augalų lapais.
Gėlių miksas. Nuotakos puokštė komponuojama iš įvairių rūšių, formų, spalvų gėlių. Romantiškoms nuotakoms siūloma nenukrypti nuo vienos spalvos gamos, užtat ekstravagantiškoms patariama nesibaiminti kontrastingų spalvų žiedų.
Žalios spalvos paletė. Žalsvi, gelsvai žalsvi gėlių žiedai puokštėje persipina su įvairaus žalumo augalų lapais, šampano spalvos detalėmis, pavyzdžiui, dekoratyviomis juostomis. Kas įdomu, tokios spalvinės gamos puokštę nesunku pritaikyti prie įvairių stilių apdarų. Ypač dera su dabar labai madinga vintažinio stiliaus apranga.
Simbolika. Raudonų žiedų puokštė simbolizuoja aistringą meilę, baltų – tyrumą. Tuo tarpu tokios gėlės, kaip frezijos reiškia švelnumą ir ramybę, o gerberos laikomos džiaugsmo simboliu.
Spalvos solo. Vienspalvių žiedų puokščių privalumas – dėka paprastumo jos pabrėžia moteriškumą ir švelnumą. Negana to, atrodo labai stilingai. Mažučiai nukrypimai nuo spalvos, tarkim, kontrastingos ryškios spalvos detalė, suteikia vienspalvei puokštei papildomo žavesio.
Klasika. Ją atspindi baltų, dramblio kaulo spalvos, šampaninių žiedų puokštės komponuotos su žalia augmenija. Modernesnis variantas – minėtų spalvų gėlės derinamos su smaragdų, fuksijų spalvų augmenija ar dekoratyviomis detalėmis.
Puokštė – rutulys. Paprastai ji kabinama ant riešo, nesunkiai suderinama su įvairių stilių apdarais. Tokios formos puokštei tinka įvairiausios gėlės. Modernus sprendimas – gyvais gėlių žiedais puošta delninukė.

Šis tas apie sezoniškumą

  • Pavasarį ir vasarą į nuotakų puokštes gražu ir madinga įpinti tulpių, hiacintų, narcizų, pakalnučių, bijūnų. Jei kalbėti apie egzotišką augmeniją, puikus nuotakos puokštės prieskonis – stefanočio žiedai ar levandos (beje, Lietuvoje jos irgi jau auginamos, tik reikia pasidomėti kur).
  • Vestuves planuojate šaltuoju metų laiku? Idėja – pagalvoti apie šaltų tonų puokštę, tarkim, švelnių alyvinių ar ledo, pilkšvai rožinę ar klasikinę baltą. Tokios gėlės ne tik pabrėš baltos it gulbė nuotakos įvaizdį, bet ir atspindės žiemišką peizažą.

Daugiau originalių puokščių pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salonuose Kaune.

2015-ųjų nuotakos puokščių tendencijas

Nuotraukos: Tarp gėlių, pinterest.com.

Skaityti 708 kartai