Įsižiūrėkite į šią gėlę… Liaunas stiebas, dideli traškūs dekoratyvūs lapai, standus pumpuras, pavasario saulėje besiskleidžiantis tarsi gerumo, meilės, šilumos pripildyta žmogaus širdis.

tulpiu-spalvos_simbolizuoja

Ji – tobulas gamtos kūrinys, o spalvinga jų puokštė – gyvenimo džiaugsmą žadinanti įvairiausių emocijų kompozicija. Tulpių spalvinė gama pasaulyje pripažįstama viena plačiausių. Ji apima daugybę spalvų ir atspalvių – nuo baltos iki juodos. Šių pavasario džiaugsmą atspindinčių gėlių įvairovė floristams tiesiog atriša rankas – profesionalai jų puokštę gali pritaikyti bet kokiam gyvenimo atvejui. Įsivaizduokite, pavyzdžiui, nuotaką su baltų tulpių puokšte rankoje… Ji ne tik paryškina jos gulbės įvaizdį, bet ir atspindi jausmų tyrumą, šviesias rytojaus viltis. Tą patį reiškia ir šventės interjero, automobilių dekoras dešimtimis, šimtais baltų tulpių.
Raudonos gėlės simbolizuoja ne ką kitą, o karštus jausmus, energiją, gyvybingumą, geltonos turi ir neigiamą (ilgas išsiskyrimas ), ir teigiamą (gera nuotaika, sėkmė) reikšmes. Svarbu neprisirišti prie stereotipų! Beje, geltonas tulpes priimta dovanoti kūrybingiems, artistiškiems žmonėms linkint pasimaudyti šlovės spinduliuose. Tokios šiltos spalvos žiedai rekomenduojami ir, taip vadinamoms, biznio puokštėms – kad sukurti pozityvią nuotaiką.
Alyvinė spalva – ištikimybės simbolis. Sakoma, kuo ji intensyvesnė, tuo gilesnis minėtas jausmas. Kompozicijos su violetinėmis tulpėmis – puikus pasirinkimas siekiant išreikšti pagarbą ar pažadėti amžiną meilę.
Švelniausius jausmus išreiškia rausvos tulpės. Jos tarsi sako „pažvelk į mano širdį ir suprasi, kad man svetimas blogis“.

…Tarsi nukaitę skruostai rausvos, saulėtos geltonos, ugninės raudonos, sultingos apelsininės, aksominės violetinės, egzotiškos juodos… Taip nuoširdu gražuolėmis tulpėmis reikšti įvairiausius jausmus, nuotaikas..

Skaityti 3478 kartai