Seniai svajojate balkone, terasoje, nuosavo namo ar biuro prieigose turėti svyrančių braškių darželį? Svajonė, kad ir šiandien, gali išsipildyti. Viskas jūsų rankose… Anot patyrusių sodininkų, svyrančių (remontantinių) braškių galima pasisodinti ir vidurvasarį, tačiau tada kereliai leidžia mažiau ūsų, todėl ir derlius būna menkesnis.

Svyrančios remontantinės braškės

Remontantinės braškės dera iki vėlyvo rudens. Jos vienu metu žydi, mezga ir saulėje sirpina uogas, todėl atrodo įspūdingai. Uogakrūmius galima sodinti į lovelius, įvairiausius nereikalingus aukštesnius indus ir t. t. Modernus pasirinkimas yra braškių darželį užveisti specialioje vertikalioje apželdinimo konstrukcijoje, kurią galima sumontuoti įvairiausiose vietose, tarkim, ant pavėsinės sienos, tvoros.
Dar vienas šiuolaikiško braškyno pavyzdys – uogakrūmių bokštas. Šiuo atveju braškės būna pasodintos į specialią pastatomą konstrukciją, kurią nesunku pačiam susimontuoti (vieną ant kito tvirtinant specialius vazonus), perkelti į naujai parinktą vietą. Naudinga žinoti, kad abiem atvejais konstrukcijose galima įrengti drėkinimo sistemą, užtikrinančią, pastovų uogakrūmių šaknelių drėkinimą.

Kaip supratote, šiais laikais užsiimti sodininkyste – smagu ir be galo įdomu. Patirkite malonumą augindami, kad ir šio mūsų rašinėlio herojes remontantines braškes.

Žinokite ir pasinaudokite

  • Į vazoną, priklausomai nuo jo dydžio, sodinkite 1-3 svyrančius uogakrūmius.
  • Vertikalioje ar pastatomoje apželdinimo konstrukcijoje auginkite įvairaus ankstyvumo veislių remontantinių braškių – uogomis mėgausitės be pertraukų.
  • Pirmuosius svyrančių braškių žiedinius pumpurus išskinkite – tada sutvirtės kereliai.
  • Vos braškės pradės leisti ūsus, kas dešimt dienų jas patręškite specialiomis kompleksinėmis trąšomis.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt.

Skaityti 14141 kartai

Susiję įrašai