Anot fengšui specialistų, kiekvieno žmogaus valia tikėti prietarais ar tiesiog į juos pažiūrėti su ironijos gaidele. Visgi, į turinčius šimtmečių ištakas, įsiklausyti verta.

geles-prietarai-fengšui

Namuose, ofise negerai laikyti vystančias gėles. Tai ne tik nepuošia interjero – jos sugeria teigiamą žmonių energiją ir prastina žmonių santykius. Taigi, užuot laukus kol nuvys paskutinis žiedas vazoje, geriau iškart įsigyti šviežių skintų gėlių. Beje, tai liečia ir vazoninius augalus, todėl nedelsiant patartina nuo jų pašalinti gelstančius, džiūstančius lapus, nuskabyti nuvytusius žiedus.

Negerai į namus parsinešti ant žemės rastų skintų gėlių. Kai kurios tautos turi paprotį skintomis gėlėmis nubarstyti taką į šermenų vietą, todėl tikima, kad su nuo žemės surinktais nežinia kieno išbarstytais gėlių žiedais į namus galima parsinešti nelaimę.

Mylimam žmogui geriau nedovanoti geltonų gėlių. Išminčiai sako, kad jos simbolizuoja išsiskyrimą. Kita vertus, geltonžiedžiai vazoniniai augalai gerina nuotaiką. Gerai jų auginti namuose, kuriuose dažni svečiai, ir ofisuose, kuriuose didelis lankytojų srautas. Geltonoms skintoms gėlėms parinkus vietą šalia veidrodžio – nuotaiką gerinanti jų energija ypač sustiprėja.

Sceną geriau puošti dirbtinėmis gėlėmis nei gyvomis. Tikima, kad gyvos gėlės įtakojimą nesėkmingą pasirodymą rampų šviesoje. Užtat konservuotos rožės, jų kompozicijos – ne prastesnis pasirinkimas nei dirbtiniai augalai.

Jaunavedžiams gerai dovanoti spatifilį ar antūrį. Šie augalai tarsi užprogramuoja porą gyventi ilgai ir laimingai.

Ofise augančią difenbachiją svarbu prižiūrėti visiems darbuotojams. Anot fengšui, tik tada augalas neša įmonei sėkmę.

Iš vogčia, bet be baimės nuskinto vazoninio augalo atžalėlės išaugintas naujas augalas veši geriau nei pirktinis. Jeigu galvojate, kad taip daryti negražu, bent paprašykite augalo šeimininko, kad jis nematytų, kaip nusignybiate daigelį.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 5550 kartai