Ne vieną kambarinį augalą verta namuose, biure auginti ne tik dėl grožio, jaukumo. Štai kurie pagal saloną “Tarp gėlių” itin naudingi žmonių sveikatai. Dracena. Tyrimais nustatyta, kad ši gėlė iš oro pašalina net iki 70 procentų jame tvyrančių nuodingųjų medžiagų, kurias išskiria sintetinė grindų, sienų, lubų danga, baldai, kiti nenatūralūs interjero elementai. 

Kambariniai augalai ir sveikata

Fikusas. Šis augalas grynina orą, sugeria tokius teršalus, kaip formaldehidas, amoniakas, benzolas. Kas įdomu, nemažai formaldehido patalpoje susikaupia, jeigu joje reguliariai spragsi židinio liepsna, naudojama aerozolinių gaiviklių. Fikuso lapai tarsi siurblys sutraukia dulkes, kurios, jeigu ne fikusas, kaip mat nusėstų ant žmonių odos.

Alavijas. Jo sultys – puikus vaistas nuo peršalimo ligų. Ir tai ne viskas. Mokslininkų nustatyta, kad žmonėms persiduoda alavijo gyvybinės jėgos ir tai yra puiki užkarda įvairioms ligoms. Šio žaliojo daktaro biosrovės žmogų veikia, kaip geros energijos užtaisas ir tuo pačiu jį apsaugo nuo blogos energijos vibracijų. 

Chlorofitas. Tai vienas geriausių oro grynintojų sintetinės kilmės medžiagomis įrengtoje patalpoje. Nustatyta, kad chlorofito spinduliuojama energija gerina ne tik fizinę, bet ir emocinę žmogaus būklę.  

Persinis ciklamenas. Greičiausiai lengva patikėti, kad toks nedidukas augaliukas teigiamai veikia žmogaus emocijas – tai dėl jo grožio. Gal ir sunku suvokti, bet nustatyta, kad ciklameno skleidžiamos vibracijos gerina žmogaus kraujotaką, nervų sistemos veiklą, stiprina organizmą. 

Guzmanija. Galima teigti, kad tai – vyrų gėlė, nes, anot mokslininkų, jos energiniai virpesiai suaktyvina vyriškąją energiją. Ji ir moterims naudinga, nes suaktyvina organizmo fiziologines funkcijas.

Užtikriname: pinigų į balą neišmesite namų ar biuro gėlyną atnaujinę bet kuriomis iš paminėtų kambarinių gėlių. Kas svarbiausia, nei vienai iš jų nereikia ypatingos priežiūros.

Info šaltiniai: klaipeda.diena.lt, lsveikata.lt, alfa.lt

Skaityti 1790 kartai