Spalvingų gėlių sezonas įsibėgėja! Priskinkite jų pievoje, darželyje ar paprasčiausiai nupirkite specializuotame salone ir dovanokite tam, kam kirba mintis padovanoti gėlių!

geles--laimės-piliulė

JAV gėlininkų asociacijos narių bei Naujojo Džersio universiteto mokslininkų jungtinė komanda yra ištyrusi gėlių poveikį žmonių savijautai. Jie fiksavo 150 moterų reakcijas (didžiausias dėmesys buvo skiriamas nuotaikai fiksuoti) į tris skirtingas, tačiau panašias sumas kainavusias dovanas: gėlių puokštę, vaišių krepšelį ir aromatines žvakes. Pastebėta, kad gėlės – geriausia ir labiausiai nuotaiką praskaidrinanti dovana. Kad patikėti….

  • Tiriamosios nudžiugo vos pamačiusios, kad joms įteikiama gėlių. Gavusios puokštę, beveik visos moterys pajuto dėkingumo antplūdį ir pajuto simpatiją nepažįstamam jas dovanojusiam asmeniui.
  • Buvo nustatyta, kad gėlės sumažino stresą. Laikydamos rankose ar žvilgsniais glostydamos gėles, tyrimo dalyvės tapo ramesnės ir linksmesnės.
  • Dar viena mokslinė išvada: namuose, biuruose pamerktos gėlės suteikė jaukumo, sužadino malonius jausmus ir įkvepė gyvenimo džiaugsmo.

Gražiausių žiedų įsigysite www.tarpgeliu.lt ar salone Kaune, Savanorių pr. 319 a.

Skaityti 971 kartai