Anot interjero dizainerių, pagal naujausias technologijas iš šilko, aksomo, medvilnės, latekso pagamintos dirbtinės gėlės, vazoniniai augalai tikrai neprastas ir praktiškas modernaus ofiso interjero dekoro elementas. Jeigu tuo neabejojate, juolab galvoje jau nuo seno kirba mintis darbo erdvei jaukumo suteikti dirbtinėmis gėlėmis, pasinaudokite profesionalų patarimais ir… pirmyn!

dirbtines-geles-ofise

Atsižvelkite į patalpos dydį ir baldų gausą joje
Pavyzdžiui, jeigu ofisas erdvus, jame stovi tik pagrindiniai baldai, yra tuščių tarsi kažkuo užpildyti besiprašančių kampų, pagalvokite apie dirbtinius medelius ar kitokius aukštaūgius augalus vazonuose. Tiesa, ten, kur itin erdvu, juos galima derinti su žemaūgiais ir taip sukurti ramybės oazės įspūdį.
Ankštoje patalpoje geriau apsiriboti, taip sakant, stalo kompozicijomis. Tik joms geriau parinkti vietą ne ant darbo stalų, o , tarkim, tuščiame lentynos kampe šalia segtuvų, ant palangės ar arbatos stalelio.

Svarbu spalvų dermė
Žali augalų lapai, stiebai šiaip puikiai „įsipaišo“ į bet kokios spalvinės gamos interjerą, o itin išryškėja pilkų, baltų sienų bei šių spalvų kombinacijos fone. Jeigu žalio tono yra ofiso sienos, geriau rinktis ryškesnių spalvų dirbtinių „skintų“ gėlių kompozicijas su kuo mažiau žalių lapų, sniego baltumo, oranžiniais, raudonais žiedais apsipylusius vazoninius augalus, tarkim, orchidėjas, lelijas, gerberas.

Vazonai irgi svarbi harmonijos dalis
Spalva, dekoru jie neturi užgožti augalų grožio, priešingai – turi jį paryškinti. Taigi, margaspalvių gėliapuodžių geriau vengti, o, tarkim, ryškius, susižaidžiančius su interjero spalvine gama, kuo puikiausiai galima pritaikyti pastelinių, baltažiedžių augalų kompozicijoms.
Moderniame biure su daug baldų itin elegantiškai atrodo dirbtinių gėlių kompozicijos skaidraus stiklo vazose. Jeigu patalpoje gausu metalo detalių, joje kaip tik griežtų formų metaliniai, akmens masės vazonai, vazos.

Nebijokite eksperimentuoti!
Sakoma, kad standartai – grožio priešai. Taigi, apsisprendę ofiso interjerą stilizuoti dirbtiniais augalais, neapsiribokite mintimi, kad jiems tinkamos vietos tik vazose ar vazonuose. Kodėl iš jų nesukūrus, pavyzdžiui, žydinčios sienos ar gėlių paveikslų? Fantazijai ribų nėra.

Puošybą dirbtinėmis gėlėmis drąsiai galite patikėti salono floristams. Pas mus galite įsigyti originalių dirbtinių gėlių kompozicijų ne tik patalpoms puošti, bet ir dovanoti.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1413 kartai