Tokiais galima grožėtis ne tik gamtoje – daugelyje Europos šalių populiaru žmogaus ūgio ir didesniais augalais vazonuose stilizuoti namų, biurų, kitų viešųjų erdvių interjerus. Vaizdžiai sakant, kišenės dydžio patalpoje auginti didelį augalą, žinoma, kad nėra vykęs sprendimas – nėra gerai nei jam, nei ten besisukantiems žmonėms. Ką bekalbėti apie mūsų vadinamuosius milžinus, tiksliau 4-6 metrų aukščio medžius. Tokių gyvų interjero detalių vieta – didelės erdvės, pavyzdžiui, viešbučių, gydymo įstaigų koridoriai, biurų holai. Augalus-milžinus galima apgyvendinti ir nuosavuose namuose (prieškambaryje, svetainėje ar pan.), tik reikia įvertinti svarbiausia: pasidomėti, kokio aukščio augalas užauga. Kad nereikėtų su juo atsisveikinti, kai ims remti lubas.
Prieš perkant ar, tarkim, gavus dovanų jauną ar jau subrendusį augalą-milžiną (pavyzdžiui, agavą, palmę, fikusą ir kt.), patartina jo priežiūros, auginimo patalpoje niuansus aptarti su profesionalu, nes… užauginti ir išsaugoti jų grožį – ne juokų ir nemažai žinių reikalaujantis darbas. Reikia išmanyti:

Augalai - milžinai kelia nuostabą
  • į kokio skersmens, dydžio, dizaino vazoną žaliąjį įnamį pasodinti, kad komfortiškai jaustųsi, tvirtai stovėtų ant grindų, nepriekaištingai derėtų su interjeru (vienas geriausių variantų – modernaus baldo išvaizdos vazonas su drėkinimo sistema);
  • kaip formuoti jo vainiką, teisingai išpjaustyti apdžiūvusias šakeles;
  • kaip dažnai ir kokiomis trąšomis jį maitinti, kad nepristigtų maistinių medžiagų ir t. t.

Profesionalų pastebėta…

…Augalai-milžinai patalpoms suteikia egzotišką prieskonį, stiprina žmonių ryšį su gamta.
…Išpuoselėti, tinkamai į interjero erdvę įkomponuoti augalai-milžinai dažniausiai maloniai nustebina viešųjų erdvių (tarkim, biurų) lankytojus, nes dažnam sunku patikėti, jog tai ne dirbtinė, o gyva interjero detalė.
…Gyvi augalai-milžinai pastato vidaus erdvei suteikia išskirtinumo, išryškina apdailos medžiagų spalvas, struktūras.

Su augalais-milžinais neturėsite jokio vargo, jeigu vos apsisprendus būtent jais papuošti interjerą, kreipsitės į profesionalus… Viskas už jus bus padaryta profesionaliai.

Daugiau originalių pasiūlymų www.tarpgeliu.lt ir salonuose Kaune.

Skaityti 789 kartai