Pasitaiko, kada vienišų gėlių nesinori dovanoti – norisi kažką įpiršti joms į draugiją. Šiek tiek informacijos, kad su kompozicija, liaudiškai sakant, nenuklysti į lankas.

Skintų gėlių deriniai

Rožės. Nors sakoma, kad šios gėlės yra egoistės ir puošia pačios save, gražu jas komponuoti su gipsofilijų, alstromerijų, chrizantemų šakelėmis, lelijomis, palmių lapais.
Orchidėjos. Geriausiai jaučiasi ir atrodo kitos spalvos giminaičių, tiksliau – orchidėjų, kompanijoje. Jas tinka komponuoti su įvairiausiomis smulkiažiedėmis gėlėmis, kurios neužgožtų jų žiedų grožio. Orchidėjas geriausiai imti puokštės pagrindui!
Bijūnai. Šios beprotišką meilę ir ištikimybę simbolizuojančios gėlės, kalbant apie draugus ir drauges, labai išrankios. Visgi sutaria su frezijomis, hortenzijomis, chrizantemomis, neužmirštuolėmis.
Irisai. Tokiu puikiu vardu Hipokrato pakrikštyti irisai puikiai dera su levandomis, lelijomis, rodžersijomis.
Gvazdikai. Su trenksmu sugrįžę į madą tapo populiariu puokščių elementu. Tinka komponuoti su chrizantemomis, astromis, anemonais, jurginais, įvairiausių žalialapių augalų šakelėmis.
Lelijos. Geriausia kompanija šioms gražuolėms – bijūnai, stambiažiedės ramunės, irisai, gladiolės. Užtat geriau lelijoms į draugiją nepiršti aguonų – poroje jos ilgai nežydi.
Chrizantemos. Jų bičiulių sąraše garbingą vietą užima jurginai, rožės, gerberos, lelijos, verbenos, kosmėjos, gvazdikai.
Gerberos. Beveik nėra šanso prašauti pro šalį šias gėrį ir kuklumą simbolizuojančias gėles komponuojant su chrizantemomis, rožėmis, ramunėmis.
Saulėgrąžos. Nors jos puikiai atrodo vienos, drąsiai galima pamėginti jas derinti su stambiažiedėmis chrizantemomis, lelijomis, gerberomis, irisais, įvairiausia dekoratyvia žaluma.

Daugiau pasiūlymų www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1551 kartai