Kaip tik to mums ir reikia tamsiuoju metų laiku, ar ne? Balti žiedai nuveja šalin niūrumą ir pamiršti, kad yra tos dalykas kaip slogutis…

baltos-geles

Balta tendencija visame kame (prisiminkite, kad ir Baltą vakarienę), keliauja iš metų į metus, iš sezono į sezoną ir niekada neišeina iš mados. Anot landšafto dizainerių, baltų tonų ir pustonių gėlynas puikiai atspindi saulės spindulius, dėl ko erdvė vizualiai atrodo didesnė. Interjero dizaineriai, švenčių dekoratoriai sako, kad baltų gėlių kompozicijomis (baltam įspūdžiui sustiprinti tinka į jas įmaišyti kakavinių, vos rausvų, žalsvų žiedų) tinka puošti ir formalią, ir neformalią aplinką kiaurus metus, nes jos neerzina nei verslo, nei romantiškais jausmais prisipildžiusių žmonių akių, širdžių. Jei kalbėti apie tamsųjį metų laiką, ten, kur baltos gėlės, išties šviesiau ir jaukiau. O jeigu dar jas įkomponuoti saulės spindulių auksinamoje patalpos vietoje… Nėra jokios kalbos apie slogutį!

Kokia baltų gėlių rolė puokštėje? Jos simbolizuoja šviesą, ramybę, tyrus jausmus. Kad tai išgryninti, floristai, taip sakoma, dviračio neišradinėja – dažniausiai baltas gėles komponuoja į pagalbą pasitelkę žalius gamtos tonus. Beje, ir sidabraspalviai šiuo atveju kaip tik!

Baltos gėlės iškeliavus spalvingai vasarai – kaip tik tai, kas geriausiai „nuramina“ ryškių žiedų puokštę ir žmogaus jausmus pasitinkant šaltymečio ramybę…

Baltos gėlės – nepriekaištingas pasirinkimas pagerbti iškeliavusius Anapilin. Ir visai nesvarbu, kad Europoje įsigali mada kapus puošti spalvingomis puokštėmis – jos nėra baltų kompozicijų konkurentės, tik draugiškos kompanionės. Ką tai reiškia? Jei turi įgimtą stiliaus jausmą, per Vėlines artimo žmogaus kapavietė gali suspindėti neįtikėtinu kitų spalvų gėlių pustoniu. Tik nereikėtų pamiršti: geriau ir širdingiau žvakių liepsnelės nei gėlių „kioskas“ ant kapo.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1049 kartai