Tokios gėlės, jų kompozicijos – netradicinė, ilgai akis ir širdį džiuginanti dovana bet kokios šventės proga, įspūdinga interjero puošybos detalė. Intriguoja? Šis tas įdomaus ir naudingo apie ilgaamžes rožes.

miegancios-rozes

Pagal specialią technologiją apdorotos (stabilizuotos) gyvos rožės yra natūralių tokio paties sodrumo gamtinių spalvų. Jų žiedlapiai, lapeliai tokie švelnūs ir minkšti, kad atrodo, jog gėlės ką tik nuskintos. Gražią pirminę išvaizdą stabilizuotos rožės paprastai išsaugo nuo aštuonių mėnesių iki trejų metų. Jų nereikia merkti į vandenį, jos nejaučia šviesos stygiaus, jų nepuola jokios ligos. Jei kas baiminasi, kad cheminiu būdu apdorotos rožės į aplinką išskiria sveikatai pavojingų medžiagų, galime nuraminti: rožių apdirbimo procesas atitinka ekologinius Europos standartus. Net ir tų, kurių žiedai yra, taip sakant, netikrų spalvų (karališkos mėlynos, šokoladinės, šlapios žolės ir kt.).

Stabilizuotos rožės nereikalauja ypatingos priežiūros, tačiau yra keletas taisyklių, kurių verta paisyti, siekiant, kad gėlės kuo ilgiau išlaikytų gražią išvaizdą.

  • Stenkitės, kad ant žiedlapių bei lapų nepatektų vandens lašų.
  • Kartas nuo karto dulkes nuo gėlių kruopščiai nuvalykite drėgna minkšta kempinėle. Tai darykite dažniau, jeigu jos puošia patalpą, kurioje itin sausas oras.
  • Nelaikykite stabilizuotų rožių drėgnose patalpose, tarkim, vonios kambaryje, baseino ar pirties prieigose.
  • Stabilizuotoms rožėms nėra gerai staigūs temperatūros svyravimai bei tiesioginiai saulės spinduliai.

Kaip ir kur galima panaudoti ilgaamžes rožes

Jas gražu dovanoti ir po vieną, ir glėbiais. Tokios gėlės labai tinka įvairiausioms gėlių kompozicijoms paįvairinti, tiksliau – suteikti joms ilgaamžiškumo natą. Stabilizuotas rožes gražu komponuoti dekoratyviuose skaidraus stiklo induose su įvairiomis gamtinėmis detalėmis (pavyzdžiui, akmenėliais, kriauklėmis), saldėsiais ir kitokiais aksesuarais.
Iš jų galima modeliuoti foto sienas, floristines skulptūras, pinti girliandas šventės vietai, jaunųjų ir kitų vestuvių svečių automobiliams puošti.
Stabilizuotos rožės – puikus pasirinkimas dekoruojant konferencijų, pobūvių sales, kitos paskirties erdves.
Stabilizuotas rožės žiedas – jaukus akcentas pakuojant dovanas, stilizuojant, pavyzdžiui, kažkam įteikti skirtus firminius įmonės atributus. Tokių gėlių žiedais gražu papuošti vaišių stalą, stilizuoti lėkštes.

Atkreipkite dėmesį! Kas patogu, šių unikalių gėlių galima užsakyti internetu, klientui pageidaujant, salono darbuotojas jas gali pristatyti į namus. Stabilizuotos rožės akis ir širdis džiugina ne vienerius metus!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1467 kartai

Susiję įrašai