Pirmosios snaigės būsimas nuotakas tarsi ragina nedelsti rengtis šaltymečiu numatytoms tuoktuvėms. Kad šventę gaubtų jauki žiemiška aura, nebūtini ir sniego patalai už lango…

nuotakos-puokste-ziema-02
  • Rinkitės vėsių pastelinių spalvų gėles (tiek puokštei, tiek šventės vietai, tiek automobiliui puošti) – tokios tiesiog ramiai susilieja su nubalusia gamta ir sustiprina sezono įspūdį.
  • Pagalvokite apie tokias žiemiškas dekoratyvias detales, kaip dirbtinis sniegas, stikliniai ledo gabalėliai, varvekliai, kankorėžiai, gyvos spygliuočių šakelės. Beje, pastarųjų aromatas ne tik nuostabiai gaivina orą, bet ir šalina nuovargį, teikia šilumos ir ypatingo jaukumo.
  • Gyvą vasarišką žalumą, kurią imtumėte, kaip kompozicijos ar puokštės pagrindą, žiemą pamėginkite pakeisti kad ir gamtos dailiai išformuotomis dekoratyviu sidabriniu šerkšnu nupurkštomis medžių ar krūmų, sidabraspalvių augalų šakelėmis Tik tada nepadauginkite dekoratyvių aksesuarų.
  • Rožės – klasikinis šventinių kompozicijų elementas, lengvai prieinamas kiaurus metus. Jeigu širdis linksta į jų pusę, žiemiškai pasakai sukurti rinkitės pastelinius žiedus ir komponuokite kad ir su gipsofilijomis, kurios sukuria lengvučio ir puraus sniego jausmą.
  • Laukines aguonas primenantys rausvų, violetinių spalvų anemonai šiuo šaltymečiu tiesiog prašyte prašosi į pirmaujančiųjų madingųjų gretas. Tegul jų puokštė ar tai stalo kompozicija susižaidžia su nuotakos įvaizdžiu ar šventinio interjero gama.
  • Žiemiškų šventinių kompozicijų dominante drąsiai galite rinktis egzotiškuosius amarylius. Juos nesunku pritaikyti bet kokios spalvinės gamos šventinio interjero.
  • Su sniego kauburėliais besiasocijuojantys medvilnės žiedai žiemos metu tiesiog nepamainomi tiek nuotakos puokštėje, tiek šventės vietos puošyboje.
  • Žiemiškos nuotaikos ir gyvybės tiek nuotakos puokštei, tiek interjero kompozicijoms suteiks ryškiaspalvės šaltalankių ar šermukšnių šakelės, dekoratyvūs šių uogų karoliai ir pan.
  • Jeigu už lango nėra sniego, šventę jaukaus žiemiško jaudulio pripildys augalų kompozicijos, stilizuotos baltomis plunksnomis, puraus balto tikro ar dirbtinio kailio dekoratyviomis detalėmis, ažūriniais baltais kaspinais.
  • Kodėl žiemiškos dviejų širdžių jungtuvių  šventės dekorui nepanaudojus kad ir eglei dabinti skirtų žaisliukų? Rezultatas, žinoma, kad priklausys nuo dekoratoriaus fantazijos.
    Nuotraukos: pinterest.com

    Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1169 kartai