Tuokiatės vasarą? Gamta jums suteikia puikią galimybę jausmingą gyvenimo dieną rankoje laikyti svajonių puokštę, kurioje puikiai suskamba laukų, miškų, darželių, egzotiški augalai. Įvairiaspalviai, įvairiakvapiai, įvairiaūgiai…

vasara-puokste-vestuves

Kad svajonė nežlugtų, gamtos spalvų, formų kontrastų žaismą labai svarbu kruopščiai apgalvoti, todėl užvis geriausią puokštės kūrimą patikėti profesionalui. Apsisprendus išlaisvinti savąją fantaziją, vis tik verta atsižvelgti į floristų patarimus.
Nepadauginkite spalvų. Neprašausite pro šalį komponuodama vienos spalvos skirtingų atspalvių gėles. Jeigu dominante renkatės kontrastą, geriausia apsiriboti ne daugiau nei keturių ryškių spalvų žiedais. Visada madoje ir paprastai bet kokio stiliaus nuotakos įvaizdžio nekompromituoja pieno, žemčiūgų spalvų, rausvos, melsvos, švelniai persikinės gėlės.
Pamėginkite įžvelgti grožį paprastume. Jį įprasmina ne kas kita, o pievų, miškų, darželių augmenija. Ramunės, aguonos, neužmirštuolės, rugiagėlės… Kur dar saulės nuauksintos smilgos! Tokiai romantiškai puokštei surišti pakanka skoningos dekoratyvios juostelės.
Nėra jokio pagrindo vengti rožių. Šios gėlės visada alsuoja elegancija. Rožės simbolizuoja švelnų santykį ir aistrą, tad nėra jokios priežasties jų vengti kai masina išskirtinai vasaros žiedai. Sukomponuoti puokštę su rožėmis užvis geriausia patikėti profesionalams, nes jie geriausiai žino su kuo rožės draugauja!
Kodėl ne saulėgrąžų žiedai? Tokie saulėti, tokie romantiški, tokie mieli puikus pasirinkimas kantri stiliaus šventės dekorui ir… romantiškos, glaudų ryšį su gamta turinčios nuotakos puokštėje. Beje, Amerikos fermeriai nuo senų laikų tiki, kad saulėgrąžos – vaisingumo simbolis.
Kukliosios ramunės draugiškos ir kitiems žiedams. Pasirinkus jas puokštės ar šventinių kompozicijų pagrindui, gražu derinti su melsvų, gelsvų tonų žiedais, švelnių atspalvių žaluma. Ramunės tinka tiek vertikalioms, tiek apvalioms kompozicijoms.
Jei sinoptikai vestuvių dieną pranašauja karštą orą…
Neapsiriksite puokštei pasirinkusi karščiui gan ištvermingas gėles: kalijas, lelijas, arbatines rožes, gvazdikus, orchidėjas, frezijas ar kt. Tiesa, floristai žino ne vieną receptą, kaip kuo ilgiau išsaugoti bet kokių skintų gėlių grožį ir gaivą.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1534 kartai