Kodėl gi ne? Žinoma, į obuolį ar kriaušę išskaptuotu vidumi ilgakočių gėlių nesumerksite, tačiau tokie egzotiški vaisiai kaip ananasai, melionai, arbūzai, kuo puikiausiai atstos originalias vazas. Papuoškite vasaros vaišių stalą sultingomis, spalvingomis žydinčiomis kompozicijomis! Pavyzdžiui renkamės ananasą…

Vaisiai vietoje vazų

1 žingsnis. Nupjaukite vaisiaus viršų, šaukštu išskobkite minkštimą iki pat apačios, vidų išsausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2 žingsnis. Į ananaso vidų įdėkite pilnai vandens prisigėrusią floristinę kempinę (išsipjaukite tokio dydžio ir formos, kad stipriai priglustų prie „vazos“ šonų).
3 žingsnis. Į kempinės vidurį „pamerkite“ kompozicijos pagrindui pasirinktas gėles (prieš tai aštriu peiliu įstrižai išpjaukite gėlių kotelių apačias), tada aplink, pavyzdžiui, apskritimo ar trikampio forma komponuokite kitus augalus.

Atkreipkite dėmesį! Jokiu būdu nesprauskite savęs į rėmus. Jeigu norisi ne apskritimo formos puokštės, o, tarkim, beformės, tokią ir kurkite. Ji bus nepakartojama!

Gerai žinoti

  • Jei gaminsite vazą iš arbūzo, meliono, bebręstančio moliūgo, nupjaukite ir vaisiaus apačią tiek, kad jis tvirtai stovėtų ant kieto pagrindo. Kad pro ją netekėtų sultys, apriškite, pavyzdžiui, dekoratyviu celofanu ar folija. Pastarąja galite „pasidabruoti“ ir viršutinį egzotiškos vazos kraštelį.
  • Į „sultingas“ vazas galite merkti ir prieskoninius augalus, įvairiausią laukų, miškų žalumą.
  • Stambių vaisių vazas pamėginkite komponuoti su miniatiūrinėmis, smulkučiais augalėliais pripildytomis apelsininėmis, greipfrutinėmis ar obuolinėmis. Fantazijai ribų nėra! Kaip ir nėra nieko nėra jaukiau, nuoširdžiau, originaliau, ką pagaminame savo rankomis…

Super receptas
Ananaso minkštimą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį. Gausiai pabarstykite šviežiomis smulkintomis mėtomis, išmaišykite, palikite pusvalandį pastovėti. Dar sykį išmaišykite ir mėgaukitės gaiviu egzotišku vasaros skoniu.

Idėja iš šaltinio blog.partypieces.co.uk.

Skaityti 1982 kartai