Siekiant sukurti gražią puokštę, nepakanka įsigyti gražiausių gėlių – reikia išmanyti, kokių spalvų drauge sukomponuoti ir žaluma paryškinti žiedai spinduliuoja harmoniją (žinoma, svarbu ir kūrybinę gyslelę turėti). Plačiau šiuo klausimu iš profesionalų lūpų.
Kuriant puokštes, patartina vadovautis kažkuria iš šių klasikinių spalvų gamų.
Kontrastinga. Puokštėje vienas prie kito glunda, tarkim, oranžinių, geltonų, mėlynų ar kitokių kontrastingų atspalvių žiedai bei įvairių tonų žaluma. Tokia kompozicija spinduliuoja energiją, judesį, optimizmą.

spalvu-harmonija-puoksteje

1527839740_sochetanie-tsvetov-v-bukete3

Analogiška. Į kompaniją buriamos spalvų rato kaimynės, tiksliau – artimų spalvų ir atspalvių gėlės. Tokios kompozicijos išduoda žinią apie ramybę, subtilumą ir tuo pačius atrodo labai jaukiai.

sochetanie-tsvetov-v-bukete7

Monochrominė. Puokštėje susižaidžia vienos spalvos skirtingų atspalvių žiedai. Kad pajusti monochrominio grožio efektą, pradžioje verta pamėginti į puokštę surišti tokias populiarias gėles kaip rožės, tulpės.

sochetanie-tsvetov-v-bukete5
Dar šis tas spalviško

  • Jums gražiausios baltos gėlės? Gerai pagalvokite prieš joms parenkant ryškius kompanionus, ypač, jeigu sekate madą – šiandien ant bangos pasteliniai motyvai. Kita vertus, kontrastingų spalvų žiedų puokštė, taip sakant, įžiebia kibirkštį gyventi entuziastingai.
  • Nebijokite glėbio skirtingų rūšių, bet tos pačios spalvos gėlių! Šiuo atveju gerai apgalvokite žalumos svarbą. Jeigu gėlės turi išvaizdžius lapus, gal geriau ją iškeisti į su žiedų spalva derančią dekoratyvią pakuotę?

Atkreipkite dėmesį! Bet kokios spalvinės gamos gėlių puokštę kaip mat galima sugadinti panaudojus netinkamus dekoratyvius aksesuarus. Taigi, jeigu, taip sakant, stinga fantazijos, kokius panaudoti, geriau apsiriboti vien tik madingu popieriumi ar minimalistinio dizaino dekoratyvia juostele. O užvis geriausia kreiptis dėl nepriekaištingos puokštės į gėlių salono floristus.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 492 kartai