Būtinai imkitės, jei tik kilo mintis kažkam padovanoti savos kūrybos puokštę! Anot profesionalų, kūrybingumą, taip sakant, kartas nuo karto sveika išlaisvinti. Atskleisime kelias paslaptis, kad kompozicija pavyktų!

floristas

Nesuklyskite dėl dydžio. Pramanas, kad didžiulė puokštė atrodo efektingiau nei miniatiūrinė – pastaroji irgi gali būti efektinga! Esmė ne tik augalų, dekoratyvių detalių dermėje – su meile sukurta puokštelė įgyja didžiulį teigiamą emocinį svorį ir… dydį.
Floristo reziumė: nedidukė smulkių gėlių puokštė ar kompozicija atrodo labai stilingai, madingai ir prašmatniai.
Venkite alergizuojančių gėlių. Ypač, jei žinote, kad žmogus, kuriam dovanosite kompoziciją, yra alergiškas vieniems ar kitiems augalams. Kam rizikuoti ir sukelti diskomfortą?
Floristo reziumė: be baimės dėl alergijos į puokštę galite įpinti rožių, orchidėjų, flioksų, gvazdikų, narcizų, tulpių. Na, o pavyzdžiui, lelijų, ramunių, geriau vengti.
Apgalvotai komponuokite itin kvapnias gėles. Yra derančių ir nederančių aromatų. Pastarųjų kakofonija gali žmogų nekaip nuteikti.
Floristo reziumė. Daugelis gėlių nepasižymi itin stipriu kvapu arba jis, kaip sakoma, nepretenzingas. Visgi yra augalų, kurių geriau vengti kalbant apie šį reikalą. Tai – alyvų, jazminų šakelės, lelijos, pakalnutės, stiprų aromatą skleidžiančios rožės.
Nepamirškite, kad ne visos gėlės draugauja! Jeigu to nepaisysite, puokštė vazoje tiktai gyvens, kaip sakoma, minimaliai trumpai.
Floristo reziumė: jeigu stinga žinių apie gėlių nesantarvę, kompozicijose geriau vengti kvapiųjų pelėžirnių, pakalnučių, primulių, aguonų, gvazdikų, lelijų, netgi orchidėjų. O užvis geriausia „pasiguglinti“, kokios gėlės nesutaria.
Prisiminkite tai, kas prailgina puokštės gyvenimą. Profesionalų sukurta specialių gėlių šviežumą išsaugančių miltukų (teiraukitės floristų). Be abejo, nevalia pamiršti kasdien pakeisti vandenį vazoje ir neleisti, kad jame mirktų augalų lapai.
Floristo reziumė. Pavyzdžiui, skintos rožės žydi maksimaliai ilgai, jeigu puokštėje yra lelijų. Tujų, kiparisų šakelės paprastai teigiamai įtakoja daugelio skintų gėlių žydėjimo trukmę.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 389 kartai