Daugelis nuotakų šventinį įvaizdį kuriasi pagal savo stilių, bet nuo mados stengiasi neatsilikti. Šį sykį išduosime, kokių formų puokštės 2017-aisiais grieš pagrindiniu smuiku.

puoksciu-formos1

Rutulinės. Klasikinis variantas – apvali puokštė, sukomponuota iš smulkių rožyčių, chrizantemų šakelių ar kitų smulkiažiedžių gėlių. Kad rutulinė puokštė atrodytų moderniai, šiais metais ją siūloma stilizuoti madingais aksesuarais, pavyzdžiui, matinio metalo (plieno, vario ar kt.) grandinėlėmis, kristalais ir, žinoma, egzotiška žalialape augmenija.

Kaskadinės. Tokios kuriamos iš ilgakočių gėlių, žalialapių augalų (kotų ilgis gali siekti net ir metrą). Kadangi jos nėra itin patogios, svarbu „krintančiai“ puokštei parinkti kuo lengvesnes dekoratyvias detales ir nepamiršti ją pritaikyti šiai dienai. O tai galima padaryti, pavyzdžiui, gėlių kotus stilizuojant dekoratyviomis atlaso, aksomo juostomis, tauriųjų metalų spalvų vielutėmis.

Lašo formos. Šios komponuojamos ant lankelio formos pagrindo. Puokštės viršuje dominuojantys stambūs gėlių žiedai į apačią smulkėja ir, pagal šiųmetę madą, „nulaša“ plonyčiais žalių augalų stiebeliais.

Glamelijos ir lilimelijos. Abiejų formų puokštės „sužydi“ ant plono karkaso. Pirmosios žingsnis po žingsnio lipdomos iš rožių, kardelių ar orchidėjų, antrosios – iš lelijų žiedlapių (nereiškia, kad negalima tokių puokščių sukurti iš kitų gėlių žiedų!). Rezultatas – originalus, įspūdingas, paslaptingas stambus gėlės žiedas.

Madingų formų puokštės www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1681 kartai