Gyvos gėlės tiesiog gamtos sukurtos fotosesijoms! Tą puikiai patvirtina, kad ir toks faktas: vos gavusi gėlių, dažna dama skuba įsiamžinti asmenukėje. Arba tokia vestuvių šventės interjero detalė, kaip gyvų gėlių foto siena. Kad nuotraukos pavyktų, ne pro šalį prisiminti kelis svarbius gėlėtos fotosesijos niuansus. Meninius ir, taip sakant, techninius.

geliu-foto-siena
  • Jeigu širdis geidžia įsiamžinti tarp gėlių, augmeniją geriausia pasirinkti atsižvelgiant į tai, kokį įvaizdį norima susikurti, tarkim, romantišką, seksualų, elegantišką, agresyvų ar kt. Pavyzdžiui, romantišką nuotaiką paprasčiausia atskleisti su laukų, miškų, darželių gėlėmis, tulpėmis, frezijomis, o meilę išspinduliuoti – besišypsant ar akį merkiant tarp kraujo raudonio rožių žiedų.
  • Fotografuojantis tarp gėlių, patartina vengti gėlėtos aprangos, aksesuarų, blizgaus makiažo, margų interjero elementų.
  • Per fotosesiją tikrai nebūtina žiūrėti į fotoobjektyvą – žvilgsnį galima nukreipti į gėlių žiedus ar, tarkim, juos kutenti nosies galiuku. Šiuo atveju geriausia pasinaudoti spontanišku sprendimu pagal nuotaiką.
  • Fotografuotis su gėlėmis gražu stovint, sėdint, tupint, klūpint ir net gulint. Drąsiai prašykite, kad fotografas spontaniškai parekomenduotų tinkamiausią pozą, nes profesionalo akis mato daugiau!
  • Kai fotografas gaudo kadrą, geriau dirbtinai nesišypsoti – natūrali to momento veido išraiška, kaip ir kūno poza, veda prie mielesnio rezultato.

Šiltasis metų laikas – geriausias gėlėtoms fotosesijoms. O puokštę, įvairiausių nuostabaus grožio skintų gėlių išsirinksite apsilankę „Tarp gėlių“!

Skaityti 1524 kartai